Podolská tragédie v Semicích: dva zranění, dva vyloučení a prohra 3:0

10.09.2019 11:17

Semice - Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Podolští jeli do Semic s výhrou z domácího zápasu proti Býchorům v zádech, určitě mysleli na import nějakého bodu také z venkovního prostředí. Na něj si však budou muset počkat, protože v Semicích se nevyhrává. 

V první půli byl k vidění fotbal nahoru-dolů s jediným rozdílem: domácí alespoň jednu svou šanci proměnili. Pro hosty začaly problémy už v 6. minutě, když se po hodně důrazném zákroku těžko sbíral ze země Kubát a nakonec musel střídat. Přesto se hosté do šancí dostali, ale Weinlich střílel vedle, Hájek doprostřed a ani se Štočkovou střelou neměl brankář problém. Na druhé straně musel Dastych řešit samostatný únik a hlavičku po rohu. Ve 27. minutě domácí využili ofsajdového postavení ke vstřelení první branky - 1:0. Hosté mohli vyrovnat, ale Weinlich udělal hrdinu z domácího brankáře, kterého trefil z pěti metrů a následně i z dorážky. Po faulu na Weinlicha se hosté ve 40. minutě dožadovali penalty, ale marně. Poločas vyhráli domácí 1:0. 

Stejně jako v prvním poločase, museli Podolští po pár minutách nuceně střídat, tentokrát kvůli svalovému zranění Weinlicha, které se mu obnovilo po jednom z dalších ostrých zákroků domácí obrany. Domácí se díky rychlému přechodu do útoku dostávali do zakončení, ale Dastych si připsal dva neuvěřitelné zákroky, navíc jednou mu pomohla tyč a jednou obrana. Hosté také zahrozili - Švadlenka prošel přes tři hráče, ale svou střelu z 10 metrů namířil nad bránu. V 70. minutě Kupka po Spáčilově centru hlavičkoval přesně, ale Zemánek robinzonádou zachránil domácí od vyrovnání. V 80. minutě přišla druhá žlutá karta pro kapitána Šáleného, ale v deseti hosté nehráli dlouho: v 83. minutě musel předčasně pod sprchy také Švadlenka po kritice nikoli rozhodčího, ale protihráče, který jej zákeřně zfauloval, ale rozhodčí faul neodpískal. Domácí využili dvojnásobné přesily ke vstřelení dvou branek - jedna padla opět z ofsajdového postavení, jedna po krásné akci zakončené do protipohybu brankáře - 3:0. 

Základem porážky Kobylek bylo neproměnění tutových šancí a zároveň nedisciplinovanost, která se ovšem těžko potlačí, když domácí beztrestně zraní dva podolské hráče, padnou dvě branky z ofsajdů, otáčí se fauly, apod. Podolští se musí koncentrovat na další zápasy a také se smířit s faktem, že v soutěži slušnosti letos opět neuspějí. Je velká škoda dvou červených karet, zvláště před důležitým nadcházejícím zápasem se Suchdolem. Hraje se v Bílém Podolí v sobotu od 16:30.

Branky: 27. Kamlach, 86. Jareš, 89. Kůrka.

Sestava BP: Dastych - Josef Fejfar, Šálený, Kupka, Spáčil - Chmelař (87. Bročka), Tomáš Švadlenka, Kubát (6. Radovnický), Luboš Štoček ml. - Weinlich (52. Luboš Štoček st.). 

Sestava Semice: Zemánek - Bříza, Brynych, Koštíř (83. Havránek), Kamlach, Cáska, Hylmar (58. Švarc), Šimek, Vavřík, Jareš (88. Kůrka). Trenér Otakar Hejlík.

Rozhodčí: Kosina Ladislav - Trumpus Zbyněk, Hron Karel.

Zpět