Podolské benago rozstřílelo Zbýšov B

05.09.2011 07:32

Zbýšov B - FC Bílé Podolí B 1:6 (0:3)

V parném nedělním odpoledni přijela podolská rezerva do Zbýšova, proti kterému se jí loni dařilo (viz odkaz - podzim a odkaz - jaro). I tentokrát se body vezly do Bílého Podolí, k dobru nadělily kobylky domácím šest branek.

Hosté šli do vedení už ve 3. minutě, kdy si Šváb všiml vyběhnutého brankáře a ze 40 metrů mu poslal pozdrav pod břevno - 0:1. V 8. minutě Šváb našel Tomana, který střelou ze strany zvýšil - 0:2. Podolští byli nadále lepší a kontrolovali hru, třetí gól přišel ve 33. minutě, kdy Švadlenka místo střely volil nahrávku na Dospěla, který neměl problém trefit odkrytou bránu - 0:3.

Utkání se zdálo být rozhodnuté, ovšem hosté málem dali vzpomenout na loňský zápas ve Zbýšově - to byl poločas také 0:3 a nakonec hosté byli rádi za upocenou výhru 2:3. Domácí s vědomím, že nemají co ztratit, začali útočit a zatápět hostující obraně. Ta dokázala několik nebezpečných pokusů eliminovat, ale střela zpoza vápna v 60. minutě skončila v síti - 1:3. Najednou bylo o co hrát, domácí se dál tlačili do útoku, navíc posíleni střeleckou nemohoucností podolských, kteří dokázali spálit několik brankových příležitostí. Až v 72. minutě vyzrál na ofsajdovou past domácích Šváb, který vysunul do samostatného úniku Tomana - 1:4. Hosté se uklidnili, domácím ve velkém vedru došly síly a bylo definitivně rozhodnuto. Kobylky si vytvořili další gólové šance, ale hattrick odmítl po dalším samostatném úniku Radek Toman (viz fotogalerie), v gólových šancích neuspěli ani Lukáš Toman, Novák, Dospěl či Šváb. V 80. minutě Šváb zopakoval krásnou ránu z dálky - 1:5, totéž se povedlo o chvíli později Doubkovi - 1:6.

Až na krizi z kraje druhého poločasu měli hosté utkání pevně ve svých rukou a zaslouženě zvítězili o pět branek, díky čemuž se dostali do vedení své skupiny IV. třídy. To se pokusí udržet i příští týden, kdy do Bílého Podolí přijede Kačina, která ještě loni hrála III. třídu a je jen o skóre na 2. místě, takže kobylky nečeká nic jednoduchého. Hraje se v neděli 11. září od 17 hodin.

Fotogalerie: Zbýšov B - FC BP B

Branky: 3. a 80. Šváb, 8. a 72. Radek Toman, 33. Dospěl, 83. Doubek

Sestava: Nečas - Doubek, Jakub Fejfar, Kupka, Lukáš Toman - Jansa (55. Chudomel), Šváb, Radek Toman, Vávra (73. Novák) - Dospěl, Švadlenka (46. Marek Semínko)

Tabulka: B - tým

Zpět