Podolští s přehledem porazili Třebovli

02.05.2013 08:17

Bílé Podolí - Třebovle 3:0 (2:0)

Ve sváteční den přijel do Bílého Podolí sestupem ohrožený celek Třebovle. Domácí svého soupeře k ničemu nepustili a zaslouženě zvítězili.

Do utkání vlétli domácí jako uragán a už po třiceti vteřinách se Čakovský ocitl před brankářem, ale nedal, stejně jako o minutu později Jelínek. Ve 15. minutě se Švadlenka ještě zastřeloval, jeho hlavička šla nad. Ve 23. minutě centroval Kraus a Švadlenka už mířil přesně k tyči - 1:0. Hosté se dostali do vápna jen díky standardním situacím, po jedné z nich hlavičkoval Hromádko, ale Červinka byl na místě. Podolští se snažili přidat uklidňující branku, což se ještě do poločasu podařilo Šálenému, který prošel do vápna a levačkou vystřelil - 2:0.

V podzimním vzájemném zápase skončil první poločas také vedením Kobylek 2:0, přesto se body dělily. Tentokrát neponechali Podolští nic náhodě a dál byli lepším mužstvem. V 53. minutě navíc Čakovský svým důrazem dotíral na chybujícího obránce, byl u míče dříve než brankář a krásným lobem zvýšil už na 3:0. Zápas byl rozhodnutý a nasazení obou celků výrazně opadlo. Podolští sice kontrolovali hru, ale gólová šance nepřišla. Hosté zahrozili po přímém kopu v 75. minutě, ale Richterovu střelu do šibenice Červinka výborně vyrazil. Zápas skončil výsledkem 3:0, a tak mohli hráči uspořádat tradiční vítěznou děkovačku.

Podolští se díky třem bodům přehoupli přes magickou třicítku, která je považována za hranici potřebnou k záchraně. Kobylky navíc prodloužily jarní sérii neporazitelnosti na šest zápasů. Další utkání se hraje už v sobotu a opět doma - Podolští se pokusí oplatit Poříčanům podzimní porážku 0:5. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Třebovle (1.5.2013)

Branky: 23. Švadlenka, 43. Šálený, 53. Čakovský

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Semínko, Mužátko - Josef Fejfar 70. Štoček), Tomáš Šváb, Šálený, Čakovský - Jelínek (80. Chmelař), Švadlenka (75. Trpišovský).

Sestava Třebovle: Pokorný - Růžek, Richter, Němec, Bug - Batelka, Pop, Dušek, Homolka (70. Andrašík) - Hromádko, Končický.

Rozhodčí: Noll

Diváků: 50

Zpět