Podolští v Loučni dvakrát vedli, ale vrací se bez bodu

26.08.2017 23:25

Loučeň - Bílé Podolí 5:2 (3:2)

K prvnímu mistrovskému zápasu vyrazili podolští fotbalisté do Loučně, kde rozhodně chtěli začít sezónu bodovým ziskem. V průběhu prvního poločasu to vypadalo nadějně, ale nepochopitelný výpadek v závěru prvního poločasu stál Kobylky všechny body.

V první půli obě mužstva kombinovala po zemi a hrál se rychlý fotbal. Do první šance se dostali hosté, konkrétně nový muž v podolské sestavě Jiří Špitálník, který trefil krásnou střelou z 25 metrů tyč! Ve 14. minutě si Špitálník spravil chuť a prudkou ranou pod břevno poslal Kobylky do vedení - 0:1. Jenže při prvním výletu domácích do vápna hostů zahrál Šálený smolně rukou a z penalty srovnal Vlasák - 1:1. Hosté byli i nadále aktivnější a ve 30. minutě Pulkert našel na zadní tyči Hájka, který však v gólové pozici trevil jen brankáře a pokračovalo se za nerozhodného stavu. Ve 39. minutě po Štočkově trestném kopu trefil míč hlavou Kupka přímo do šibenice - 1:2! Do konce poločasu zbývalo 5 minut, ale domácím stačily dvě standardky na dokonalý obrat - nejprve se prosadil hlavou Štěpánek a o dvě minuty později si hosté dali dokonce vlastní gól - 3:2! Ihned po rozehrání rozhodčí první půli ukončil.

Ve druhém poločase se domácí podle očekávání nikam nehnali a bránili své velké vápno. Podolští měli platonický tlak, ale bez vážnějšího zakončení. Naopak domácí hrozili z rychlých protiútoků a jeden z nich zakončil v 63. minutě Radolf - 4:2. Ani za tohoto stavu Podolští nesložili zbraně, vytvořili si několik standardek, ale Švábův trestný kop zastavila zeď, k míči se dostal Weinlich, ale ani on obranu domácích nepropálil. V 70. minutě Švadlenka z 25 metrů mířil nad bránu. V 75. minutě se Švadlenka uvolnil na hranici velkého vápna, ale přízemní střela šla těsně vedle tyče. V 87. minutě z dalšího rychlého brejku dal zápasu konečnou podobu Štěpánek - 5:2.

Podolští herně určitě nezklamali, což je příslib do dalších zápasů. Ale jak už bylo napsáno, na body to nestačilo kvůli poslední pětiminutovce první půle. To je vzhledem k průběhu zápasu a kvalitě soupeře obrovská škoda. Další zápas se hraje doma v sobotu od 17 hodin proti Milovicím.

Fotogalerie:  odkaz 

Branky: 22. Vlasák z penalty, 43. a 87. Štěpánek, 45. vlastní, 63. Radolf - 14. Špitálník, 39. Kupka.

Sestava FC: Beran - Čakovský, Šálený, Martin Šváb, Kupka - Hájek (79. Weinlich), Netáhlo, Štoček (65. Vítek), Pulkert - Tomáš Švadlenka, Špitálník. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Loučeň: Bednář - Holler, Špalda, Vlasák, Gregar, Poulíček (49. Radolf), Prisčák, Holánek, Štěpánek, Holub, Mareš. Trenér Otakar Ottomanský.

Rozhodčí: Tvaroh Petr - Nejedlo Tomáš, Kuka Vladimír.

Video:

gól domácích z penalty na 1:1

gól Jaromíra Kupky na 1:2

gól domácích na 2:2

gól domácích na 3:2

Zpět