Podolští v Tupadlích vyhrát nemohli, dva góly jim rozhodčí neuznali

17.10.2016 19:31

Tupadly - Bílé Podolí 5:0 (2:0)

Smutná podívaná naskytla se přítomným v neděli v Tupadlech. Místo oslavy fotbalu v okresním derby a setkání soupeřů po několika letech opět v krajské soutěži se řešily úplně jiné věci, rozhodlo se už v týdnu před zápasem a Podolští vlastně ještě vyvázli dobře - bez červené karty. 

Sice to z pohledu předem rozhodnutého zápasu nemá příliš smysl, ale pojďme si přiblížit, co se na hřišti dělo. Zápas začaly oba celky aktivně, ale nebezpečnější byli domácí - v první šanci Chvátala ještě zastavila na poslední chvíli obrana, ale v 9. minutě už se měnilo skóre, když domácí útočník udělal Beranovi kličku a zakončil do prázdné brány - 1:0. Podolští se nenechali odradit a ve 14. minutě bylo vyrovnáno - Fejfar svůj trestný kop krásně zakroutil do šibenice. Jenže radost hostů byla předčasná - rozhodčí Hlavnička odpískal Jelínkovi faul ve zdi, gól neuznal a hostujícímu útočníkovi ještě ukázal žlutou kartu! V 16. minutě se dostal do úniku Jelínek, který z poloviny hřiště postupoval sám na Remeše, ale své zakončení uspěchal a bránu netrefil. Podolští se tlačili za vyrovnáním a v 18. minutě se po Kupkově centru prosadil hlavičkou k tyči Švadlenka. Ale ani tentokrát gól nebyl uznaný, tentokrát pro ofsajd - bohužel podle informací na úrovni vápna sedících diváků šlo o ofsajd vymyšlený rozhodčím Kvasničkou. Těžko se hledaly hlavně morální síly v hlavách podolských hráčů a domácí převzali iniciativu. Ve 25. minutě kopaly Tupadly roh, vyběhnuvší Beran na míč nedosáhl a na zadní tyči neobsazený Krajíček měl snadnou pozici - 2:0. Ve 27. minutě se Beran vytáhl, když zlikvidoval střelu tečovanou do protipohybu a navíc si poradil i s dorážkou. Ve 30. minutě po další šanci domácích zazvonilo břevno. Ve 36. minutě využily Tupadly nepřesné rozehrávky hostů a Beran musel opět na zem, kde skvěle vyrazil. Podolští se vymanili z tlaku a ve 39. minutě postupoval Švadlenka sám na brankáře, byl zezadu nedovoleně zastavený stoperem, ale ten k údivu všech - včetně domácích hráčů a fanoušků - viděl jen žlutou kartu! Následný Fejfarův trestný kop Remeš lapil. Před přestávkou měl ještě práci Beran, ale skóre už se nezměnilo, domácí si do kabiny nesli vedení 2:0. 

Podolští se nechtěli poddat a nepříznivý stav zkoušeli zvrátit v 52. minutě - Švábův centr krásně trefil Vítek, jenže míč šel těsně nad bránu. Na druhé straně byli domácí efektivnější - trestný kop Vondry z 30 metrů prošel Beranovi pod rukou až do sítě a bylo definitivně rozhodnuto - 3:0. V 64. minutě po zaváhání obrany přišla penalta, kterou však Beran tygřím skokem vyrazil na roh. Přesto se skóre ještě dvakrát změnilo - v pohodě hrající domácí pronikali rychlé brejky do otevřené obrany a dvakrát hlavou navýšili stav až na konečných 5:0. 

Jak by se zápas vyvíjel, kdyby Podolští hráli proti deseti a stav po půli byl 2:2, to už se nedozvíme. Také druhé derby skončilo pro Kobylky debaklem - zatímco Čáslav nasadila do hry áčkaře a rozdíl v kvalitě obou celků byl zřetelný, tak v Tupadlech rozhodla třetí velmoc. Přesto v žádném případě nelze snižovat výkon domácího mužstva, které se v nováčkovské sezóně drží zaslouženě v klidném středu tabulky. Podolští i přes nepříznivý výsledek mohli odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou. Zároveň je však třeba si uvědomit, že je potřeba začít u sebe. Chyb v bránění, rozehrávce i zakončení bylo hodně a do dalších kol je nutné je eliminovat - potom můžou přibývat body. Třeba už v neděli doma proti Loučni, hraje se už od 15:30. 

Branky: 9. Chvátal, 25. Krajíček, 54. Vondra, 70. Císař, 87. Hošek. 

Sestava FC: Beran - Kupka (66. Doubek), Šálený, Lukáš Toman, Martin Šváb - Vítek, Josef Fejfar, Skala, Netáhlo (66. Weinlich) - Tomáš Švadlenka, Jelínek (66. Štoček). 

Sestava Tupadly: Remeš - Václav Pipek, Kořínek, Krajíček, Hošek - Hudec, Vondra, Fuksa (74. Klička), Kavánek (59. Císař) - Koudelka, Chvátal. 

Rozhodčí: Hlavnička Radek - Kvasnička Václav, Fligr Lukáš. 

Diváků: 115.

Video:

chycená penalta Alešem Beranem

Zpět