Podolští ve Zruči vedli, ale odjíždějí bez bodů

14.10.2018 21:41

Zruč nad Sázavou - Bílé Podolí 5:2 (1:1)

V zápase dvou celků z opačných konců kutnohorského okresu byli po vyrovnaném prvním poločase úspěšnější domácí, kteří po půli čtyřmi brankami rozhodli o svém vítězství. Kobylkám nepomohly ani dvě branky Tomáše Švadlenky - jednu dal ještě jako útočník, druhou jako stoper.

V úvodu zápasu Podolští překvapili svého soupeře svou aktivitou a hned ve druhé minutě šli do vedení: po Weinlichově dlouhém autu se k míči dostal Čakovský, Fejfar posunul za obranu na Švadlenku, který využil chyby brankáře a poslal hosty do vedení - 0:1. Podolští byli lepší a dostali se do dalších šancí - Fejfarovu zpětnou přihrávku Weinlich nezužitkoval ideálně a z 12 metrů přestřelil bránu, Kupka po rohu také trestuhodně přestřelil. Nejblíže k druhému gólu byli Podolští ve 24. minutě, kdy se Čakovský uvolnil ve vápně a byl faulovaný, ale rozhodčí zákrok jako penaltový neposoudil. Postupem času se do hry dostávala také Zruč, hlavně po dlouhých nákopech za obranu na rychlá křídla. Po jednom z takových útoků a centru ze strany Martinák naštěstí z malého vápna také přestřelil. Jenže ve 25. minutě se zranil Toman a po nuceném střídání museli Podolští přeskupit řady. Toho využili domácí k rychlému brejku ve 30. minutě, který zakončil přesně Jelínek - 1:1. A mohlo být i hůře, ale Dastych výborně zasáhl proti nebezpečné střele z úhlu. Poločas skončil remízou 1:1.

Druhou půli začali Podolští stejně aktivně jako tu první, hned ve 47. minutě mohli jít do vedení: Čakovský zatáhl míč do vápna a Jan Švadlenka se dostal ke střele - tu první mu Jíra vyrazil, tu druhou namířil mimo tři tyče! Na druhé straně se domácí dostali ke střele z vápna, míč se odrazil k volnému Zemanovi a domácí vedli 2:1. Hosté se však nevzdali a snažili se o vyrovnání - po několika standardkách a šancích Kupky či Fejfara se po rohu prosadil Švadlenka, který opět využil chyby brankáře Jíry - 2:2. Bohužel místo uklidnění situace a soustředění se na bránění bodového zisku se Podolští hnali do útoku a domácí se opět dostali ke své oblíbené činnosti - rychlým brejkům. Už v 68. minutě opět vrátil vedení domácím Zeman, v 79. a 81. minutě Zruč dalšími dvěma podobnými brankami potvrdila své vítězství - 5:2. A to Dastych ještě dvě stoprocentní příležitosti zneškodnil. 

Podolští dokázali vstřelit dvě branky, stejně jako o týden dříve v Městci Králové, ale tentokrát zápas nezvládli v hlavách. Paradoxně byl soupeř mnohem slabší, než zmiňovaný Městec, ale za stavu 2:2 chtěly Kobylky překlopit utkání na svou stranu, jenže zapomněly na zadní vrátka a zaplatily za to třemi inkasovanými brankami. Na zápas bude nejlepší zapomenout, je nutné se soustředit na domácí utkání proti Liblici. Hraje se v sobotu od 15:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 30. a 81. Jelínek, 52., 68. Zeman, 79. Petrů - 2. a 66. Švadlenka.

Sestava BP: Dastych - Radek Toman ml. (28. Jan Švadlenka), Šálený, Kupka, Spáčil - Josef Fejfar, Pulkert, Skala, Čakovský - Tomáš Švadlenka, Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Zruč: Jíra - Louda, Jouza, Hájek, Jelínek - Janda (62. Martinák), Martinák (82. Šindelář), Petrů (87. Kotek), Arnolt (83. Hirnyk) - Jelínek, Zeman. Trenér Michal Váňa.

Rozhodčí: Jahoda - Vaňoušek, Kubát.

Video:

gól Tomáše Švadlenky

neodpískaná penalta na Milana Čakovského

 

gól domácích na 1:1

šance Jana Švadlenky

druhý gól Tomáše Švadlenky na 2:2

 

Zpět