Podolští za sebou mají první přípravný zápas

15.02.2020 20:50

Bílé Podolí - Malín 6:5 (0:3) 

Po dvou týdnech trénování sehráli na kutnohorské umělé trávě Podolští svůj první přípravný zápas. Soupeřem byl podzimní lídr okresního přeboru - Malín. 

Po prvním poločase to s Kobylkami vypadalo na ručník. Malínští využili svých rychlých protiútoků a nasázeli tři branky, přičemž Dastych ještě dvě velké šance chytil. Ve druhém poločase už to bylo o něčem jiném - Podolští zlepšili pohyb, zvýšili agresivitu a už ve 46. minutě snížil Kupka po Štočkově rohu. Podolští byli lepší na míči a Čakovský dokázal skórovat po Jelínkově přihrávce. Místo vyrovnání však udeřilo na druhé straně, kdy po rychlé kombinaci u lajny Malínští zvýšili na 4:2. Otočení výsledku obstarali během tří minut Kupka z penalty, Jelínek po důrazném napadání rozehrávky a Švadlenka po Tyšerově přiklepnutí - 5:4! V 85. minutě však Malín vyrovnal a vypadalo to na zaslouženou remízu. Jenže těsně před koncem utekl Jelínek a rozhodl o výhře 6:5 pro Kobylky. 

I když výsledek není v této fázi tolik důležitý, určitě není špatné zakusit vítězství v přípravném zápase. Vždyť v letní přípravě se vyhrát nepodařilo ani jednou a například právě s Malínem Podolští prohráli 4:0. Nyní jde o start, který sice ukázal spoustu nedostatků, které bude potřeba v dalším průběhu přípravy doladit, ale šest vstřelených branek za poločas není špatná vizitka. V dalším týdnu následuje soustředění v Bohdanči a přípravné utkání proti Malešovu. 

Branky BP: 46. a 75. z penalty Kupka, 57. Čakovský, 77. a 89. Jelínek, 78. T. Švadlenka. 

Sestava BP: Dastych - Jan Švadlenka, Kupka, Jansa, Čakovský - Tyšer, Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Fejfar - Bíža, Julián, Jelínek. Střídání hokejově.

Zpět