Polepy byly nad síly Kobylek, odvezly si všechny body

09.05.2016 21:45

Bílé Podolí - Polepy 0:4 (0:2)

Karty byly před zápasem rozdány jasně - Polepy na jaře ještě neztratily ani bod a svou suverenitu potvrdily i v Bílém Podolí.

Hostům vyšla hned první akce zápasu - Podolští sice dokázali odvrátit rohový kop, ale Polepy dostaly míč znovu do vápna a hlavička Kalivody zapadla pod břevno - 0:1. Ve 12. minutě upadl ve vápně bez cizího zavinění Javorek, což se hodilo rozhodčímu Zuzkinovi, který ukázal na penaltový puntík - 0:2. Domácí se nevzdali a také se dostali do zakončení, ale Fejfar mířil vysoko nad bránu. Ve 25. minutě dostal přihrávku do vápna Švadlenka, byl u míče dříve než brankář Černý, který ho sestřelil, ale tentokrát se penalta nepískala. Největší šanci na snížení měl Štoček po Jelínkově akci, ale jeho technický pokus zastavilo břevno. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně, to když Beranovi po přímém kopu pomohla tyč. Do kabin se šlo za stavu 0:2.

Ve druhé půli chtěli Podolští potrápit soupeře a vstřelit alespoň nějaký gól. Nebezpečněji však bylo v šestnáctce domácích, kde Beran tygřím skokem vyrazil zakončení Javorka na tyč. Javorek se dočkal v 75. minutě, kdy napodruhé dostal do sítě odražený míč - 0:3. Čestný úspěch, který by si domácí za svůj výkon zasloužili, mohl přidat Jelínek, ale Černý předvedl výborný reflex a míč z poloprázdné brány vyrazil. V poslední minutě přidal po rychlém protiútoku svůj druhý gól Javorek a stanovil konečný výsledek na 0:4.

Po celý zápas bylo vidět, že Polepy patří fotbalově do vyšší soutěže, přesto Podolští nedali svou kůži lacino a rozhodně nepředvedli odevzaný výkon. Kobylky se musí soustředit na konec soutěže, posledních šest zápasů bude mimořádně důležitých a hned další kolo hodně napoví, jak to vypadá se záchranou v soutěži. Hraje se v Zelenči v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: Javorek 2, Kalivoda, Muller z penalty.

Sestava FC: Beran - Josef Fejfar, Šálený, Kupka, Martin Šváb - Chmelař, Luboš Štoček, Čakovský, Skala, Tomáš Švadlenka - Jelínek (80. Hájek).

Sestava Polepy: Černý - Macháček, Hejduk (69. Zelenka), Javorek, Müller, Kmoch (79. Hruška), Slezák (58. Böhm), Dittrich (36. Sejpal), Linhart, Suchánek, Kalivoda.

Rozhodčí: Zuzkin Petr - Dohnal Lukáš, Šnýdr Miroslav. Delegát: Holý Václav.

Diváků: 55.

Zpět