Přestřelku proti Pátku Kobylky zvládly a slaví důležité tři body

27.03.2016 11:04

Bílé Podolí - Pátek 4:3 (2:2)

Teprve první ostré jarní utkání mělo dát odpověď na otázku, zda byla zimní příprava úspěšná. Podolští v zápase proti Pátku vedli, potom prohrávali, potom znovu vedli, dokonce o dvě branky, ale v závěru se báli o výsledek, když hosté za stavu 4:3 nevyužili své šance na vyrovnání. Kvůli trestu pro trenéra Švába z přípravného zápasu s Polepy vedl mužstvo Luboš Štoček.

První velkou šanci měli hosté - v 8. minutě vyběhl Červinka proti dlouhému míči za obranu a při pohybu mimo vápno míč pustil z náruče, ale podle rozhodčích to nestihl a pátecký střelec Kollmann měl ideální pozici z trestného kopu. Naštěstí pálil jen do zdi (viz video). Domácí svou první velkou šanci využili - Trpišovského roh obrana odvrátila, ale Fejfar vrátil míč před bránu, Jelínek překonal ofsajd-systém a střelou podél brankáře rozvlnil síť (viz video) - 1:0. Od té chvíle však přebrali aktivitu hosté a skóre otočili. Nejprve využil volný Kollmann propadnutého míče a sám před Červinkou nezaváhal - 1:1. Ve 36. minutě postupoval na Červinku z úhlu Ryšánek, jeho střelu z brankové čáry odvrátil Šálený, ale k míči se dostal znovu Ryšánek a předložil centr Zumrovi před prázdnou bránu - 1:2. S tímto stavem se však Kobylky spokojit nehodlaly a tlačily se do útoku. Jelínkova hlavička šla těsně vedle, ale přímý kop Svobody ve 40. minutě znamenal vyrovnání (viz video) - 2:2. Ještě před poločasem připravil Jelínek míč Švadlenkovi, který trefil krásnou střelou z vápna břevno.

Druhá půle kopírovala průběh té první - hosté měli velkou šanci, ale skórovali domácí. Ve 48. minutě za Červinkou zazvonila tyč a následná dorážka do prázdné brány skončila vedle, i když by gól pro signalizovaný ofsajd neplatil. Na druhé straně Trpišovský uvolnil Fejfara a jeho střílený centr skončil v síti překvapeného brankáře Krále - 3:2. V 58. minutě centr Trpišovského vrátil před bránu Semínko a Jelínek by míč doklepával do prázdné brány. Byl však sražen (viz video) a nařízenou penaltu proměnil Šálený (viz video). Páteckým hráčům, ani početným fanouškům, se nařízení penalty nelíbilo, a místo vlastní hry se více věnovali kritice rozhodčího, z čehož vyplynula červená karta pro Sporiše v 62. minutě. V 63. minutě se dalším překvapivým pokusem chtěl prosadit Fejfar, ale tentokrát brankář vyrazil míč na roh (viz video). V 68. minutě se Švadlenka uvolnil ve vápně a obrana jej zastavila jen za cenu dalšího faulu, ale tentokrát Král penaltu vyrazil. Podolští celou akci dohráli a Švadlenka neměl daleko k tomu, aby míč do sítě přecejen dostal, ale v dobré pozici netrefil (viz video). Hosté si byli vědomi, že nemají co ztratit a vrhli všechny síly do útoku. To se jim vyplatilo v 78. minutě, kdy volný Ryšánek dorazil Kollmannovu střelu do odkryté brány - 4:3. Rozhodnout mohl Švadlenka, jenže samostatný nájezd zakončil vedle. Třetí penalta po dalším faulu na Jelínka ve vápně už se nepískala. Červinka předvedl výborný zákrok v 85. minutě, kdy zneškodnil střelu k tyči. Po následném rohu opět hosté zakončovali (viz video) - naštěstí vedle, takže domácí v závěru ubránili tři body.

Až při vítězné děkovačce si Podolští mohli oddechnout a oslavit důležité body, které je přiblížily do středu tabulky a zajistily psychickou výhodu do dalších zápasů. Tím prvním je utkání v Sokolči, která bojuje tradičně o špici I.B třídy. Hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 16. Jelínek, 40. Svoboda, 51. Fejfar, 58. Šálený z penalty - 22. Kollmann, 36. Zumr, 78. Ryšánek.

Sestava FC: Červinka - Semínko (65. Hájek), Šálený, Martin Šváb, Svoboda - Josef Fejfar, Čakovský, Trpišovský (75. Štoček), Chmelař - Jelínek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Pátek: Král - Adamec, Bulíř, Kohoutek, Bartheldy, Kollmann, Jirásek, Hubáček, Ryšánek, Sporiš, Zumr. Střídali: Fořt, Černý, Bílý.

Rozhodčí: Rybka Zdeněk - Kaucký Miloš, Baroch Lukáš.

Diváků: 65.

Video:

přímý kop z vápna hosté

gól Libora Jelínka

gól Radka Svobody

penaltový faul na Libora Jelínka

proměněná penalta Míry Šáleného

přímý kop Josefa Fejfara

neproměněná penalta Míry Šáleného a následná šance Tomáše Švadlenky

šance hostů po rohu

Zpět