Proti Libici Kobylky sahaly po bodu, nakonec prohrály nejtěsnějším rozdílem

08.04.2015 07:47

Bílé Podolí - Libice nad Cidlinou 0:1 (0:1)

Po dvou jarních remízách chtěli Podolští na domácím hřišti konečně bodovat naplno, ale tentokrát je nečekal vůbec lehký soupeř. Do Bílého Podolí přijela první Libice, která už několik let hraje špičku I.B třídy a i letos by chtěla postoupit o soutěž výš.

Do první půle vstoupily Kobylky aktivně a bez respektu k postavení soupeře v tabulce. Domácí se dostali do šancí a mohli jít i do vedení - Spáčil přeloboval vyběhnutého Václavíka, ale od břevna se míč odrazil na čáru a následně zpět do hřiště. Na druhé straně byli hosté úspěšnější - Sosnovský si zpracoval míč a z otočky ho nechytatelně poslal do sítě - 0:1. Poločas tak vyhráli hosté.

Také druhá půle byla vyrovnaná s mírnou převahou domácích fotbalistů. Kobylky šly do druhého poločasu s vědomím, že se s Libicí dá hrát a že se pokusí alespoň vyrovnat. Jenže vytvořený tlak byl spíše platonický - obrana hostů pracovala dobře a do zakončení se Kobylky dostávaly jen sporadicky. Na druhé straně se otevíral prostor pro rychlé brejky, ale Libice nedokázala vstřelit druhý gól, který by zřejmě definitivně zlomil snažení domácích. Až do poslední minuty Podolští sahali po bodu, ale nakonec se jim branku vstřelit nepodařilo a Libice zvítězila 0:1.

Podolští proti prvnímu celku tabulky sice přerušili osmizápasovou sérii bez porážky, ale do dalších bojů jdou se vztyčenou hlavou, protože lídrovi soutěže byli vyrovnaným soupeřem. V dalším zápase hrají Kobylky na půdě dalšího týmu z čela tabulky, třetích Břežan. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 37. Sosnovský.

Sestava FC: Nečas - Semínko, Šálený, Toman, Spáčil - Čakovský (77. Fejfar), Bareš, Hájek (61. Šimon), Martin Šváb (71. Trpišovský) - Štoček (58. Jelínek), Švadlenka. Střídali: Šimon, Jelínek, Fejfar, Trpišovský.

Sestava Libice: Václavík - Havierník (67. Málek), Jandzík, Polák, Kalina - Sosnovský, Jiří Fořt (81. Hanuš), Brabec, Lambert - Jan Fořt (36. Petráň, 89. Vlasák), Billý.

Rozhodčí: Vlk Martin - Salač Dušan, Vlk Miroslav.

Zpět