Proti Lysé padla jediná branka, Kobylky slaví tři body

01.11.2015 10:49

Bílé Podolí - Lysá nad Labem 1:0 (0:0)

Podolští hráči hráli po Sadské s dalším tabulkovým sousedem. Lysá sice před sezónou vyhlásila útok na postup do vyšší soutěže, ale v průběhu podzimu má spíš jiné starosti. Nakonec rozhodla jediná branka, kterou chvíli po přestávce vstřelil navrátilec po dvouzápasovém trestu Milan Čakovský.

Začátek zápasu byl opatrný, oba týmy si byly vědomy, že ve vzájemných zápasech příliš branek nepadá a že může první gól rozhodnout. Navíc Podolští hráli proti sluníčku a proti větru, takže se nikam nehnali a spíše vyčkávali na to, co předvede soupeř. Jako první se do šance dostali domácí - Šálený prošel až k brankové čáře, ale jeho zpětná přihrávka prošla malým vápnem, aniž by na ni někdo ze spoluhráčů dosáhl. Na druhé straně skončila nenápadná střela zpoza vápna na břevně překvapeného Červinky. Domácí brankář si zachytal při asi osmi rohových kopech Lysé, ale všechny ve spolupráci s obranou dokázal odvrátit. V najvětší šanci domácích Švadlenka přehlavičkoval brankáře Nováka, míč se dostal ke Chmelařovi, ale ten nedokázal trefit opuštěnou bránu. Nakonec mohli do kabin odcházet šťastnější hosté, ovšem tečovaný centr poslali z malého vápna v tísni nad bránu. I proto skončil poločas bez branek.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivně a vytvořili si několik standardních situací. Po jedné z nich hlavičkoval Fejfar a Kupka usměrnil míč těsně vedle tyče. Paradoxně do vedení mohli jít hosté, ale Šlingr trefil jen tyč, následně míč poskakující po čáře vykopl Svoboda o břevno ven a dobíhající útočníci Kříž s Novákem se špatně zorientovali, takže místo do odkryté brány kopli míč vedle. V 53. minutě utekl Šálený, jeho zpětnou přihrávku krásně trefil Čakovský na zadní tyči a otevřel skóre - 1:0. Hosté mohli odpovědět, ale Červinka včas vyběhl a zlikvidoval samostatný únik Nováka skokem pod nohy. V 65. minutě Kupka centroval do vápna, pro míč si šel Šálený, ale obránce jej nesmyslně povalil k zemi, navíc přímo před zraky rozhodčího, který odpískal penaltu. Bohužel tu Semínko neproměnil a pokračovalo se za jednobrankového vedení domácích. Hosté neměli na co čekat a snažili se o dlouhé nákopy na útočníky, ale obrana v čele s Červinkou se nenechala překvapit. Zřejmě největší šanci na vyrovnání měla Lysá v 80. minutě, ale přímý kop z 20 metrů Červinka vyrazil. Závěrečný nápor hostů se nekonal, a tak Podolští získali tři body za výhru 1:0.

Předvedený výkon rozhodně nebyl ideální a v některých fázích zápasu musely diváky bolet oči, ale důležitější tentokrát je, že tři body zůstaly v Bílém Podolí. V dalším zápase hrají Podolští znovu s tabulkovým sousedem, tentokrát venku v Liblicích. Hraje se v sobotu od 14 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branka: 53. Čakovský.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Semínko, Lukáš Toman, Svoboda - Čakovský, Šálený, Martin Šváb, Josef Fejfar (77. Hájek) - Tomáš Švadlenka, Chmelař.

Sestava Lysá: Novák L. - Kodeš, Šlingr, Rudzan, Hodboď, Růžička, Poborský, Černý (65. Horváth), Kříž, Novák D. , Hanke. Střídal: Schneiberg.

Rozhodčí: Vácha Lukáš - Jarolímek, Bekešský.

Diváků: 45.

Video:

tyč a břevno hostů

neproměněná penalta

Zpět