Proti Ostré áčko vybojovalo bod

21.04.2013 10:28

Bílé Podolí - Ostrá 1:1 (0:0)

Podolské Kobylky se na zápas s Ostrou v týdnu pečlivě připravovaly a v žádném případě nechtěly dopustit podobný scénář jako na podzim v Ostré, kdy domácí zvítězili 6:0. V Bílém Podolí to bylo o něčem jiném a domácí vybojovali bod.

Do zápasu vstoupili domácí možná až s přílišným respektem. Do první šance se dostali hosté v 7. minutě (viz video), ale Červinka hlavičku Moudrého výborně vyrazil a dorážku tentýž hráč naštěstí netrefil. Poté se hra vyrovnala a hrozili i domácí, ale z několika náznaků šancí se prosadit nedokázali. Ve 30. minutě hlavičkoval po rohu nebezpečně Švadlenka, ale brankář chytil. Ve 39. minutě z 20 metrů napřáhl Fejfar, pěknou střelu brankář vyrazil. Ve 40. minutě mohli vést hosté, když přelobovali vyběhnuvšího Červinku, toho však na brankové čáře zastoupil Semínko a míč vyhlavičkoval. Poločas skončil 0:0.

Skóre se měnilo hned ve 46. minutě - po rohu se dostali hosté k hlavičce, která - ačkoli postrádala razanci - skončila v bráně (viz video) - 0:1. Domácí si byli vědomi kvalit soupeře, proto se nepouštěli bezhlavě do útoku a trpělivě čekali na svou šanci. Vypracovali si několik standardních situací, mezi tři tyče však žádná nemířila. Diváci viděli velký boj o každý metr hřiště - hosté se snažili držet míč kombinační hrou, ale domácí hráli s vysokým nasazením a nedovolovali jim klidnou rozehrávku. V 75. minutě se u lajny uvolnil Švadlenka a poslal míč do vápna, v pádu hlavičkující Čakovský však přestřelil. Na druhé straně mohli hosté pojistit výsledek, ale osamocený hráč na zadní tyči byl tak překvapený, že se k němu míč dostal, že se od něj míč jen odrazil, naštěstí mimo (viz video). Domácí se přece jen dočkali vyrovnání - v 83. minutě po Švábově rohu Švadlenka sice netrefil, ale míč se dostal zpět ke Švábovi, jehož centr na zadní tyč zapadl do šibenice (viz video) - 1:1. Hosté ještě měli příležitost ukořistit všechny body, ale trestný kop z 25 metrů šel vedle a utkání skončilo remízou 1:1.

Podolští ani ve čtvrtém jarním zápase nepoznali hořkost porážky a proti kvalitnímu soupeři si připsali cenný bod. Stejně tak se potvrzuje, že druhé poločasy (nepočítáme-li nešťastnou 46. minutu) hráči FC mají lepší, než první. Příští týden si musí Podolští přivstat - jedou do Brandýsa, který hraje své domácí zápasy v sobotu v 10:15.

Fotogalerie: FC BP - Ostrá

Branky: 83. Šváb - 46.

Sestava FC: Červinka - Mužátko, Lukáš Toman, Semínko, Spáčil - Josef Fejfar, Tomáš Šváb, Šálený, Chmelař (65. Čakovský) - Jelínek, Švadlenka.

Sestava Ostrá: Heimrath - Moudrý, Doseděl, Mirkuš, Štěch, Nedorost, Dozorec, Puk, Lesyk, Cabrnoch, Moudrý.

Rozhodčí: Tvaroh - Tylchert, Chrastina

Diváci: 55

Video:

šance hostů v 7. minutě

gól hostů 0:1

šance hostů

gól Tomáše Švába na 1:1

Zpět