Proti Sázavě Kobylky "utrpěly" vítězství

06.04.2019 21:09

Bílé Podolí - Sázava 2:1 (1:1)

Ve třetím jarním kole přivítali Podolští na svém hřišti Sázavu, která měla před zápasem stejný bodový účet, jako Kobylky. To se potvrdilo také v samotném zápase, který byl vyrovnaný a který vyhráli domácí díky Jelínkově hlavičce z 61. minuty.

Zápas začal s několikaminutovým zpožděním a oba dva nabuzené celky jako kdyby v neplánované pauze ztratily veškerou energii do fotbalu. Ospalý úvod vytrhla až 10. minuta, ve které prošla středem obrany přihrávka až na Duška, který střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. Dušek byl při chuti a mohl přidat i druhý zásah, ale sám před odkrytou brankou přestřelil. Jak se později ukázalo, toto byl jeden z nejdůležitějších momentů zápasu. Podolští totiž přidali a vynutili si několik standardních situací, ale sázavský brankář příliš práce neměl. Až ve 22. minutě hosté doslova darovali Kobylkám vyrovnání - v rohu vápna byl faulovaný Jelínek a k nařízené penaltě se postavil Fejfar. Jeho přízemní střelu sice Štěpánek vyrazil, ale následnou dorážku už Fejfar uklidil do sítě - 1:1. Podolští mohli jít i do vedení, ale Fejfarův ideální centr poslal Jelínek jen těsně nad bránu. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Ve druhé půli se situace opakovala - oba celky byly více než pět minut na hřišti, než druhý poločas začal, bohužel pro diváky se tempo hry nezvýšilo a dát si tři přihrávky po sobě byl na obou stranách těžký úkol. Až v 60. minutě zahrozili hosté - po rohu šla hlavička těsně vedle tyče. Jenže Podolští rychle rozehráli a Skalův centr tentokrát Jelínek usměrnil hlavou přesně k tyči - 2:1. Podolští se konečně uklidnili a předvedli, že fotbal hrát umí, ale zlepšená kombinace ke gólovým šancím nevedly. Hosté hru zjednodušili a snažili se nakopávanými míči dostat do šancí, ale obrana pracovala spolehlivě a když už se Sázavští dostali ke střele, tak Dastych spolehlivě zasáhl. Do otevřené obrany chtěli domácí udeřit potřetí, ale Švadlenka, Weinlich, ani Štoček z trestného kopu pojistku nepřidali. Na druhé straně se však hosté do zakončení nedostali, a tak mohli tři body za výhru 2:1 slavit domácí.

Objektivně je nutné přiznat, že z fotbalu místy bolely oči, ale tentokrát je výsledek důležitější než předvedená hra. Podolští vyhráli i druhý jarní domácí zápas a pokud takto budou pokračovat, aktuální páté místo může zůstat Kobylkami obsazené delší dobu. Ovšem to také znamená zlepšit předváděnou hru a bodovat v dalších domácích zápasech proti Pečkám a Pátku. Díky přeložení podzimního zápasu do Peček totiž Podolští sehrají tři zápasy po sobě doma. Ten druhý z nich právě proti Pečkám se hraje v sobotu od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 22. Fejfar, 61. Jelínek - 10. Dušek. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Šálený, Lukáš Toman, Spáčil - Fejfar (90. Chmelař), Pulkert, Kubát (63. Luboš Štoček ml.), Weinlich (85. Kupka), Jelínek (87. Jakub Šejvl), Tomáš Švadlenka. 

Sestava Sázava: Štěpánek - Chrpa, Kyselka (6. Skála), Chuchla, Král - Sochor (60. Danko), Chrpa, Keltner, Bartoš - Švec, Dušek.

Rozhodčí: Čechmánek - Polák, Husák. 

Diváků: 80.

Zpět