Proti Staré Boleslavi je remíza dobrým výsledkem

25.05.2015 17:14

Bílé Podolí - Stará Boleslav 1:1 (0:1)

Podolští měli před sebou v neděli odpoledne těžký úkol - potvrdit vydřené vítězství proti Tuchorazi z minulého kola a bodovat proti mnohem kvalitnějšímu soupeři ze Staré Boleslavi. To se nakonec podařilo a Podolští získali jeden bod, který byl také vydřený a za druhý poločas určitě i zasloužený.

V první půli udávali tempo hry hosté - míč po přesných kombinacích drželi na svých kopačkách a dokázali se dostat i do zakončení. Nečase nejvíce vylekala střela Matějovského z vápna, ale nadvakrát si poradil. I když Kobylky zaostávaly v držení míče, dokázaly se také dostat do zakončení. V 15. minutě Semínko hlavičkoval po Štočkově centru ve vyložené šanci mimo Staňkovu bránu. Ve 25. minutě kopal přímý kop Štoček chytře na zadní tyč, ale tam tři podolští hráči postupně o půl kroku na míč nedosáhli. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 27. minutě se dostali hosté do vedení, když po průniku od vlastní půlky prošel Švorba přes čtyři hráče a přihrál ve vápně Vodákovi, který svou vlastní střelu vyraženou Nečasem pohodlně dorazil do brány - 0:1. Podolští zahrozili krásným Hájkovým volejem z 20 metrů, kterému chyběly centimetry. Koncem poločasu měli hosté šance na zvýšení, ale jednou si poradil Nečas, podruhé mu dobrým obranným zákrokem pomohl Bareš a když už hosté dostali míč do brány, mával se ofsajd. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Ve druhé půli musel hned na začátku čarovat Nečas - volejbalovým způsobem natřikrát vyrazil míč poskakující po brankové čáře. Následně si Podolští uvědomili, že pasivním přístupem na body nedosáhnou a začali hosty tlačit. Několik centrů do vápna hostů se podařilo obraně odvrátit, ale kombinace ofenzivního beka Mužátka se Švadlenkou už skončila vyrovnáním - 1:1. Domácí mohli přidat i vedoucí branku, ale Kupka zamířil zpoza vápna nad bránu a Fejfarova pohotová střela do odkryté branky se stočila mimo. I kdyby šel míč do branky, tak by rozhodčí gól neuznali, protože zisku míče předcházal faul.  Po dalším Štočkově trestném kopu se k hlavičce dostal Mužátko, ale Bodlák byl na místě. Nakonec mohli vyhrát i hosté, ale Vodák svůj průnik do vápna zakončil těsně vedle. Ani jeden z týmů se s remízou nechtěl smířit a na konci trochu vzplály emoce po Semínkově útočném faulu, ale několik žlutých karet situaci vyřešilo. Utkání skončilo dělbou bodů po remíze 1:1.

Podolští dokázali stejně jako na podzim v Boleslavi dotáhnout vedení hostů a získat alespoň bod za remízu. Nutno dodat, že Boleslav byla asi nejkvalitnějším protivníkem v průběhu jara, a to už Kobylky hrály proti Libici i proti Sokolči. S bodem tedy Podolští mohou být spokojení a dobrý výkon je příslibem do dalších bojů, ve kterých stále půjde o hodně. Už v dalším kole jedou Kobylky do Sadské, která v posledních pěti kolech nevyhrála. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: Švadlenka - Vodák.

Sestava FC: Nečas - Bareš, Semínko, Šálený, Mužátko - Čakovský, Martin Šváb, Štoček (80. Lukáš Toman), Hájek (66. Kupka) - Fejfar, Švadlenka.

Sestava Stará Boleslav: Staněk - Mikoláš, Kotas (60. Váňa), Švorba, Novák, Štěpánek, Vodák, Matějovský, Kulhánek, Vondra (85. Bodlák), Bláha.

Rozhodčí: Tichý Lukáš - Šťastný Pavel, Jahoda Petr.

Diváků: 75.

Zpět