První poločas z říše snů přinesl Kobylkám tři body proti Loučni

24.03.2018 18:09

Bílé Podolí - Loučeň 4:2 (4:0)

Zimní přestávka byla v Bílém Podolí ve znamení tvrdého tréninku, protože situace v tabulce není růžová a jen pravidelný bodový zisk může udržet Kobylky v krajské soutěži i pro příští rok. Hned v prvním zápase Podolští začali sklízet ovoce zaseté na zimním soustředění v Bohdanči a za 45 minut nasázeli Loučni čtyři branky, což ve výsledku znamenalo druhé vítězství v sezóně a důležité tři body.

Podolští do zápasu vlétli a hned od začátku se usadili na polovině soupeře. Ve 3. minutě vymyslel Špitálník geniální přihrávku na Švadlenku a podolský snajpr se z velkého vápna nemýlil - 1:0. Hosté se dostali do hry díky standardním situacím - dva rohy přinesly nebezpečné závary a třetí donutil Dastycha k zázračnému zákroku proti střele z malého vápna. Na druhé straně byli domácí efektivnější - Švadlenkův přetažený centr poslal Špitálník do tyče, ale Weinlich byl u míče dříve než obránce a upravil na 2:0! Podolští pokračovali v tlaku a ve 26. minutě nastřelil Chmelař tyčku, o minutu později Špitálník zakončoval těsně nad břevno. Ve 29. minutě opět Špitálník vybídl Chmelaře a ten z hranice penalty zvýšil na 3:0. Podolští byli v laufu a čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat - ve 34. minutě si Špitálník připsal čtvrtou asistenci, když krásným centrem vybídl Švadlenku, který neméně krásnou hlavičkou zvýšil na 4:0. Tímto skóre skončil i poločas.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala, protože domácí se nikam nehnali, ale hosté se ani po prostřídání nedokázali dostat do vážnější šance. V 50. minutě Švadlenka vybídl Weinlicha, který v těžké pozici mířil mimo branku. V 59. minutě dali hosté góla, ale pro ofsajd neplatil. Podolští nevzali varování na zřetel a v 65. minutě přišel centr do vápna domácích a po hlavičkovém souboji si dali Podolští vlastní gól, který byl připsaný Farkašovi - 4:1. Hosté sice vycítili šanci, ale domácí je pozornou obranou do vápna nepustili. Naopak po Švadlenkově zpětné přihrávce měl na noze pátý gól Špitálník, ale Bednář výborným zákrokem zabránil míči v cestě do sítě. V 70. minutě zakončoval Švadlenka do odkryté brány a obránce na brankové čáře zabránil gólu rukou, ale podle rozhodčího byla u těla, takže se penalta nepískala. Zápas se dohrával, ale přišla ještě jedna branka - v 88. minutě upravil skóre na konečných 4:2 z penalty Vlasák.

Podolští fanoušci se sice požadovaného bůra nedočkali, i přesto si mohli vychutnat vítěznou děkovačku - teprve podruhé v této sezóně! Hlavně díky povedenému prvnímu poločasu si Podolští připsali tři body a na cestě za záchranou udělali první krok. Další můžou udělat hned o týden později v Milovicích - hraje se v sobotu od 15 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 3. a 33. Švadlenka, 12. Weinlich, 29. Chmelař - 65. Farkaš, 88. Vlasák z penalty.

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar (82. Netáhlo), Šálený, Kupka (74. Lukáš Toman), Martin Šváb - Špitálník (80. Čakovský), Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař (76. Hájek) - Tomáš Švadlenka, Weinlich (71. Jelínek).

Sestava Loučeň: Bednář - Holler, Špalda, Vlasák, Gregar, Štěpánek, Farkaš, Bašus (46. Nehyba), Bartoň (46. Peterka), Mareš (82. Melčák), Krupička. Trenér Otakar Ottomanský.

Rozhodčí: Meščan Marek - Dragoun Radek, Kuka Vladimír.

Diváků: 50.

Podolští byli v laufu a čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat - 
Zpět