První ztráta benaga, přesto stále bez porážky

04.10.2011 09:36

Hostovlice – Bílé Podolí B 1:1 (0:1)

Bílé Podolí jelo na půdu posledního celku soutěže s vědomím, že není radno domácí podcenit. To se sice nestalo, ale přesto domácí vyválčili jeden bod díky brance pět minut před koncem.

Úvod zápasu odpovídal tabulkovému postavení obou celků, a zatímco hosté se snažili o kombinační hru po zemi, hosté se snažili hlavně o nakopávané míče. V nepříjemném slunci se míč ztrácel a dělal hostující obraně problémy. Kobylky se ujaly vedení v 15. minutě po pěkné kombinaci zakončené Tomanem – 0:1. Brejky domácích byly však také nebezpečné, po jednom z nich šel domácí útočník sám na bránu, ovšem Nečas vyběhl včas. Ve 30. minutě přišla pro hosty nepříjemná sprcha – Fejfar si na půlce pomohl faulem, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, a protože hostující stoper už jednu měl, musel ze hřiště. Poločas se dohrál za stavu 0:1.

Druhý poločas chtěli hosté hlavně udržet čisté konto, případně vstřelit z protiútoku druhou branku. Domácí se dostávali do tlaku hlavně díky standartním situacím, ovšem obrana v čele s Nečasem je stačila odvracet. Na druhé straně mohli hosté pojistit vedení, ale Čakovský v gólové šanci trefil brankáře, o chvíli později Dospěl pálil z přímého kopu šikovně na zadní tyč, brankář však vyrazil na roh. Až v 85. minutě po dlouhém nákopu obrana nedůrazně míč odvrátila, domácí záložník se dostal ke střele zpoza vápna a střelou pod břevno vyrovnal – 1:1. Hosté se snažili zareagovat – Semínko obešel dva protihráče, ale z nadějné pozice zakončoval mimo. Utkání skončilo dělbou bodů.

Podolské benago získalo další bod do tabulky pravdy, i když se netajilo tím, že by chtělo všechny tři. O víkendu je volno, takže se soupeři mohou v tabulce přiblížit. Důležité bude hned první utkání po pauze, kdy Podolští pojedou na Štrampouch. Tam sehrají bitvu o první místo, protože jejich soupeř ztratil body zatím také pouze jednou. Hraje se opět souběžně s áčkem – v sobotu 15. října od 15:30.

Branka: 15. Toman

Sestava: Nečas – Doubek (46. Šanda), Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský – Šilha, Radek Toman, Vávra, Chudomel (46. Čakovský) – Dospěl, Kachmarskyy (55. Marek Semínko)

Zpět