Rezerva nepřivezla z Miskovic ani bod

05.09.2019 22:08

Miskovice - Bílé Podolí B 3:1 (2:1)

Po úvodním vyhraném zápase proti Klukům chtěly Kobylky přivézt také nějaké body z venkovního hřiště, v Miskovicích však sehráli "zápas blbec", hlavně co se efektivity v zakončení týče.

V prvním poločase se do šancí dostávali více hosté, ale v zakončení se jim nedařilo: Tyšer nedokázal centrovaný míč usměrnit mezi tři tyče, Novák hlavičkoval vedle, Štočkův trestný kop dokázal brankář s pomocí tyče vyrazit na roh. Ve 23. minutě domácí zahráli dokonale ofsajd-systém: hráč stojící v ofsajdovém postavení se za míčem sice rozeběhl, ale následně míč přenechal spoluhráči, který v ofsajdu nebyl, přičemž hostující obrana už nestihla zareagovat a Hrba uklízel míč do prázdné brány - 1:0. Následně se zranil domácí brankář a protože Miskovičtí neměli nikoho na střídání, musel do brány hráč z pole a zbytek zápasu dohrávali o deseti! Hosté nečekanou přesilovku dokázali využít ve 30. minutě - trestný kop zahrával Tyšer, který chytře podstřelil zeď - 1:1. Ve 35. minutě mohl Tyšer přidat druhou branku, ale trefil jen brankáře. Ještě do poločasu se skóre měnilo, ale na druhé straně - po rohu a následných zmatcích v malém vápně hostů uklidil míč do brány Kruliš - 2:1.

Podolští v poločase hned čtyřikrát vystřídali a cíl byl jasný - proti oslabenému soupeři vyrovnat a ideálně i otočit výsledek. Ale realiza byla jiná. Územní převaha nebyla Kobylkám nic platná, domácí dokázali bránit své velké vápno dlouhými odkopy a pokud se hosté do zakončení dostali, tak bránu netrefili - dvakrát Kupka, hlavou Radovnický, nebo do břevna mířící Bročka. V 57. minutě přišla další pohroma - po nešetrném zákroku ve vápně kopali domácí penaltu, kterou se štěstím proměnil Chvála - 3:1. Podolští měli ještě půl hodiny na úpravu výsledku, ale postupem času se dostávali do čím dál větší křeče a nadšeně bojující domácí se už nenechali o vítězství připravit.

Benago tak nezískalo ani bod a nutno dodat, že vlastně zaslouženě, protože i přes herní převahu nedokázalo své šance využít, zatímco Miskovice ano. V dalším zápase, kterým bude derby proti Horním Bučicím, bude nutné předvést mnohem lepší výkon - Dynamo je zatím na prvním místě tabulky a ještě neinkasovalo! Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: 24. Hrba, 38. Kruliš, 58. Chvála z penalty - 30. Tyšer.

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký (46. Chudomel), Luboš Štoček ml. (46. Šváb), Frčka, Bročka - Tyšer (46. Radovnický), Novák (46. Kupka).

Sestava Miskovice: Došek - Herout, Hrba, Kruliš, Chvála, Krejza, Bachtík, Zich, Březina, Bartůněk, Štěpán. 

Rozhodčí: Houška Pavel.

Video:

gól Filipa Tyšera

tyč Luboše Štočka

Zpět