Sedmizápasová šňůra bez porážky skončila v Libici

12.05.2013 12:55

Libice nad Cidlinou - Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Přímý souboj o třetí místo v Libici nad Cidlinou se lépe vyvedl domácím, kteří v sobotu dopoledne předčili Bílé Podolí hlavně v koncovce, kde byli efektivnější. Hosté pálili jen do tyčí.

Zápas začali aktivněji domácí a ve 3. minutě šla střela z hranice vápna těsně vedle. V 5. minutě se domácí dostali opět do vápna, po nepřesném odkopu se míč odrazil od Semínka - podle rozhodčího však hrál rukou a kopala se penalta. Podobnou situaci Podolští už letos zažili v Sadské, kde si také rozhodčí vymyslel penaltu po ruce, kterou viděl jen on. Pařízek s velkým štěstím proměnil (viz video) - 1:0. V 8. minutě mohlo být vyrovnáno, k odraženému míči po trestném kopu se dostal Šálený, ale míč poslal před opuštěnou brankou vedle. Ve 14. minutě domácí už zvedali ruce podruhé, ale Nečas famózním zákrokem vyrazil umístěnou hlavičku na roh. Hosté převzali iniciativu a hráli svou hru, se kterou se jim v posledních zápasech tolik dařilo. Ve 24. minutě Trpišovský našel ve vápně Jelínka, za jehož bombou se brankář jen ohlédl, ovšem od břevna se míč odrazil zpět do hry. Po špatném výkopu brankáře zkoušel z první štěstí Chmelař, ale opuštěnou bránu ze 40 metrů přestřelil. O chvíli později šel Jelínek sám na bránu, když předběhl stopera, ale pomezní Rybka už po několikáté zastavil podobnou příležitost nesmyslně odmávaným ofsajdem. Poločas tak skončil vedením domácích 1:0.

Do druhé půle nastoupili hosté s odhodláním vyrovnat. V 60. minutě prošel středem hřiště Šváb a jeho střela se otřela o břevno. V 62. minutě vyrazil Nečas hlavičku po rohu na tyč, ale míč se odrazil k volnému hráči, který neměl problém trefit prázdnou bránu - 2:0. V 68. minutě se prosmýkl domácí hráč po lajně a odcentroval na neobsazeného Lamberta, který z 10 metrů vsítil třetí branku domácích - 3:0. Bylo prakticky rozhodnuto, tak Kobylky chtěly přidat alespoň čestný úspěch. V 71. minutě Trpišovský posadil míč z trestného kopu na hlavu Semínka, ovšem hostům nebylo přáno - míč se opět odrazil od břevna. V 89. minutě šel po Štočkově vysunutí sám na bránu Fejfar, ale střela mu nesedla a bránu netrefil. Zápas skončil možná trochu krutým výsledkem 3:0.

Ačkoli herně byli hosté Libici více než vyrovnaným soupeřem, v koncovce vyšli poprvé na jaře naprázdno, stejně tak bodově. Třetí místo však ještě není ztraceno a pokud budou Kobylky předvádět kvalitní výkony, mohou o něj ve zbývajících zápasech bojovat.

Fotogalerie: Libice - FC BP

Branky: 5. Pařízek, 60. , 68. Lambert

Sestava FC: Nečas - Lukáš Toman, Semínko, Šálený, Mužátko - Chmelař (80. Josef Fejfar), Tomáš Šváb (69. Kupka), Trpišovský, Čakovský - Švadlenka (88. Štoček), Jelínek.

Sestava Libice: Jansa - Černý, Kratochvíl, Hanuš, Pařízek, Kalina, Fořt, Lambert, Beneš, Šorm, Kohoutek. Střídali: Faltýsek, Zdražil, Mareš.

Rozhodčí: Velebil Tomáš - Kudrjavcev Jan, Rybka Zdeněk.

Video:

údajná ruka, po které následovala penalta v 5. minutě

penalta domácích

šance Mirka Šáleného v 8. minutě

Zpět