Skvělý start do druhé půle přinesl Kobylkám tři body proti Býchorům

20.04.2015 09:30

Bílé Podolí - Býchory 4:2 (0:0)

Krásné počasí, skvělá divácká kulisa, atraktivní soupeř, šest branek, hattrick za 15 minut a zasloužené tři body pro domácí tým - tak vypadalo nedělní odpoledne na hřišti v Bílém Podolí.

Přitom první půle mnoho fotbalové krásy nenabídla - obrany dominovaly nad útoky a do vyložené brankové příležitosti se ani jedno mužstvo nedostalo. K trestnému kopu z 25 metrů se postavil Štoček, ale trefil jen zeď. Na druhé straně se při obranných standardkách domácí obávali centrů na Hartiga, ale díky zodpovědnému bránění soupeři moc standardek nedovolili a když už, Hartiga i ostatní hlavičkáře dokázali pokrýt. Poločas tak skončil bez branek.

Za to ve druhé půli se začaly dít věci - ihned po rozehrávce vysunul Štoček Semínka, ten zpětnou přihrávkou našel Švadlenku a po dvaceti vteřinách Podolští vedli 1:0. Hned ve 47. minutě sebral míč váhajícímu obránci Hájek, posunul Švadlenkovi a ten nádherně zakroucenou střelou z 25 metrů do šibenice nedal Hartigovi šanci - 2:0. Podolští byli při chuti a dál se tlačili do útoku, ke třetímu gólu jim navíc pomohli sami hosté - Jelínek by na centrovaný míč určitě nedosáhl, ale obránce jej stáhl k zemi a rozhodčí nařídil penaltu. Bareš s jistotou proměnil a navýšil náskok domácích už na tři branky - 3:0. Aby toho nebylo málo, v 61. minutě zkompletoval Švadlenka hattrick, když sám před Hartigem zakončil šajtlí a trochu se štěstím dokonal čtvrthodinu z říše snů - 4:0. A nemuselo zůstat jen u čtyř branek - Šváb si navedl míč přes dva hráče na střed a levačkou pořádně protáhl Hartiga. V 70. minutě se prosadili i hosté - na zadní tyči umístil pěkný centr Zach - 4:1. V 75. minutě prošel Šálený půl hřiště, posunul do vápna na Fejfara, který ještě zpětnou přihrávkou našel Jelínka, jenže brankář Hartig předvedl další skvělý zákrok a vyrazil na roh. V poslední minutě jinak téměř bezchybná podolská obrana nezachytila náběh Chlumského, který upravil na konečných 4:2.

Důležité tři body zůstaly v Bílém Podolí hlavně díky čtyřgólové čtvrthodině na začátku druhého poločasu. Ve druhé půli domácí předvedli několik pohledných akcí a hlavně druhý Švadlenkův gól byl výstavní. Díky šesti bodům z posledních dvou zápasů se Podolští dostali ze sestupových příček a dobrou formu budou chtít potvrdit v Poděbradech. Slovanu mají Kobylky po podzimu co vracet po prohře 0:3. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 46., 47. a 61. Švadlenka, 57. Bareš z penalty - 70. Zach, 90. Chlumský.

Sestava FC: Nečas - Semínko, Šálený, Bareš, Spáčil - Čakovský, Martin Šváb, Štoček (65. Fejfar), Hájek (79. Kupka) - Tomáš Švadlenka (83. Kachmarskyy), Jelínek.

Sestava Býchory: Hartig ml. - Tichý, Hartig st., Jirkovský, Chvalovský - Kedršt, Chlumský, Teplý, Vyhnánek (60. Funda) - Zach, Šátek.

Rozhodčí: Tylchert - Tvaroh, Nejedlo. Delegát: Macháček.

Diváků: 102.

 

Zpět