Také benago porazilo Sázavu a získalo letošní první body

10.09.2018 20:00

Bílé Podolí B - Sázava B 5:2 (3:2)

Podolské benago vyšlo v prvních dvou kolech bodově naprázdno, proto chtělo na domácí půdě bodovat proti Sázavě, která se loni udržela v okresním přeboru, ale dobrovolně sestoupila o soutěž níže. Po herně vyrovnaném prvním poločase rozhodl o vítězství domácích dvěma góly Milan Skala.

Hned v úvodu zápasu mohli jít do vedení hosté, protože vystihli nepovedenou malou domů, ale Jansa dobře zasáhl. Na druhé straně se ocitl sám před brankářem Kachmarskyy, ale také Štěpánek si připsal dobrý zákrok. V 18. minutě přišla první branka, bohužel do domácí sítě - po dlouhém autu míč proskákal malým vápnem, nejprve skončil na tyči a následně jej do prázdné brány dorazil Zeman - 0:1. Podolští tak i ve třetím zápase inkasovali jako první. Ale tentokrát zařadili vyšší rychlostní stupeň a dokázali skóre otočit: Štočkův trestný kop sice skončil na tyči, ale Spáčilova střela z úhlu už rozvlnila síť - 1:1. Hned o minutu později vybojoval Štoček míč pro Kachmarského, ten našel na vápně Kupku, který bombou pod břevno nedal Štěpánkovi šanci - 2:1. Ve 31. minutě mohlo být vyrovnáno - trestný kop Jansa jen vyrazil, ale dobíhající Zeman překopl prázdnou bránu. Podolští nebrali toto varování vážně, a tak ve 34. minutě došlo k vyrovnání po střele Stejskala - 2:2. Těsně před přestávkou však našel Horký precizním centrem před bránou Kupku, který zařídil poločasové vedení pro Kobylky - 3:2.

Do druhého poločasu šli domácí s cílem co nejrychleji vstřelit branku, aby mohli hrát víc v klidu. To se podařilo v 50. minutě po pěkné akci, kdy si Spáčil narazil míč na hranici vápna se Štočkem, Kupka patičkou posunul na Skalu, který trefil tyč, ale dorážku do prázdné brány už nemohl minout - 4:2. V 52. minutě předvedli pěknou akci i hosté, ale krásná střela skončila na břevně. Domácí byli efektivnější - Kupka vyhrál hlavičkový souboj s brankářem a Skala dorazil do odkryté branky - 5:2. Podolští mohli přidat i šestou branku, ale Kachmarsky mířil vedle, stejně jako o chvíli později Horký, Švadlenkův pokus zase vyrazil brankář, stejně jako Kachmarského dorážku. Na výsledku 5:2 se už nic nezměnilo.

Kobylky získaly premiérové tři body, ale nerodily se hladce - rozhodnutí přišlo až ve druhém poločase. Díky výhře vystoupalo benago v tabulce z předposledního na desáté místo, což stále není žádná sláva - bylo by dobré přivézt nějaké body ze Zbýšova. Hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 23. Spáčil, 24. a 44. Kupka, 50. a 57. Skala - 18. Zeman, 36. Stejskal.

Sestava BP: Jansa - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Novotný - Horký, Štoček (64. Tomáš Švadlenka), Skala, Spáčil (76. Procházka) - Kupka, Kachmarskyy.

Sestava Sázava: Štěpánek - Sedláček, Rais, Schneider, Švehla, Mařinec, Zeman, Stejskal, Skála, Brunclík, Piasecki. Střídal: Bareš.

Rozhodčí: Kučera Jaroslav.

Diváků: 40.

Video:

první gól hostů

 

tyč Luboše Štočka

 

šance Ivana Kachmarského

 

gól Jaromíra Kupky na 2:1

 

šance hostů

 

druhý gól hostů

 

gól Jaromíra Kupky na 3:2

 

gól Milana Skaly na 4:2

 

hosté si několikrát stěžovali na neodmávané ofsajdy, ovšem v tomto případě ani oni, ani rozhodčí, který ofsajd bez signalizace pomezního odpískal, pravdu neměli

 

šance Tomáše Švadlenky

 

Zpět