Také rezerva musela otáčet výsledek, z Miskovic nakonec přivezla tři body

06.05.2019 15:14

Miskovice - Bílé Podolí B 2:3 (2:0)

Podolská rezerva zajížděla na miskovickou půdu s cílem bodovat, což po deseti minutách hry a skóre 2:0 nevypadalo příliš reálně. Poločasové vedení domácích však dokázali hosté otočit dvěma brankami Čakovského a Štočkovou trefou z penalty, takže si nakonec odvezli všechny body.

V první půli hráli Podolští z kopce a po větru, ale do vedení šli hosté: v 5. minutě Beran vyrazil střelu z vápna a sápal se i po následné dorážce, která však prošla až do sítě - 1:0. V 7. minutě předvedl fotbalovou parádu Chvála, který nůžkami zvýšil na 2:0. V 15. minutě šli domácí sami na bránu, Beran svým vyběhnutím dobře zmenšil střelecký úhel a sice byl přelobovaný, ale s ním i brána. Jak se později ukázalo, toto byl jeden z důležitých momentů dalšího průběhu zápasu. Kdyby totiž domácí odskočili na tři branky, těžko by hosté výsledek dotahovali. Ve zbytku prvního poločasu však začali Podolští pomalu přebírat aktivitu a dokázali si vytvořit i šance - tu největší připravil Čakovský Horálkovi, který však prázdnou bránu překopl. V závěru první půle ještě trefil Štoček ml. z trestného kopu tyč. Poločas tak vyhráli domácí 2:0.

Druhý poločas hráli do kopce hosté, ale to se paradoxně ukázalo jako výhoda. Ve 47. minutě se dostal do úniku Čakovský a vystřelil pod břevno, ale Šimoníček vyrazil na roh. V 60. minutě dlouhý pas Štočka st. doběhl Čakovský, udělal kličku brankáři a do prázdné brány snížil na 2:1. V 65. minutě Šimoníček otálel s výkopem tak dlouho, až jeho kličku vystihl Kupka, kterého následně domácí brankář fauloval - nařízenou penaltu proměnil Štoček st - 2:2. Povedenou podolskou osmiminutovku zakončil v 68. minutě Čakovský střelou do šibenice - 2:3! Domácí se však naděje na body nevzdávali a hrozili hlavně ze standardních situací, ale Beran centrované míče posbíral. V 80. minutě v největší šanci domácích vychytal Beran skvělým zákrokem samostatný únik! Na druhé straně se mohl blýsknout hattrickem Čakovský, ale mířil nad bránu, stejně jako o chvíli později hlavou Horký. Ale to hosty mrzet nemuselo, brali tři body za výhru 3:2.

Utkání dvou rozdílných poločasů by si možná zasloužilo dělbu bodů a následné penaltové vyvrcholení, ale hosté byli efektivnější a díky třem brankám během osmi minut dokázali ve druhé půli otočit nepříznivý výsledek. Podolští v tabulce drží páté místo, i když stále mají o šest branek záporné skóre. Skóre, ale hlavně bodový účet, se pokusí Kobylky vylepšit v Červených Janovicích, tedy opět venku. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 5. Štěpán, 7. Chvála - 60. a 68. Čakovský, 65. Štoček st. z penalty.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka (46. Kupka), Šilha, Jansa, Jindřich Šejvl - Horký, Luboš Štoček ml., Luboš Štoček st., Jakub Šejvl (20. Horálek) - Radek Toman ml., Čakovský.

Sestava Miskovice: Šimoníček - Kruliš O., Chvála, Krejza, Libicher, Kruliš M., Březina, Podolák, Štěpán, Šimoníček, Zich.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Zpět