Tragický podzim zakončilo áčko domácí porážkou s Pátkem

20.11.2017 21:40

Bílé Podolí - Pátek 2:4 (2:1)

Podolští chtěli v posledním zápase podzimu alespoň trochu napravit dojem z velmi bídného bodového zisku, ale stal se přesný opak - utkání s Pátkem jakoby vystihovalo celou podzimní anabázi Kobylek. Na body opět nestačilo dvoubrankové vedení!

Přitom úvod byl opět skvělý, stejně jako o týden dříve v Ostré: Švadlenka se dostal k odražené střele dříve než obránce a byl faulovaný, následnou penaltu proměnil Šálený - 1:0. Hosté mohli odpovědět v 9. minutě, kdy Zumr z vápna těsně minul bránu. Ovšem nebezpečnější byli domácí - brankář Kmoch musel zasahovat v 17. minutě proti hlavičce Švadlenky, v 19. minutě proti hlavičce Kupky, ve 24. minutě po hlavičce Tomana, a když už na další hlavičku Tomana po rohovém kopu nedosáhl, zastoupil ho na brankové čáře obránce. Až ve 32. minutě se Švadlenka nádherným způsobem opřel z vápna do míče a nedal Kmochovi šanci - 2:0. Jenže hned o minutu později zpražil domácí publikum Novák, který využil zaváhání obrany a snížil na 2:1. Podolští si mohli vzít vedení zpět, ale po přesně načasované přihrávce od Pulkerta netrefil Weinlich odkrytou bránu. Na druhé straně mohl vzápětí přijít trest, ale Zumr trefil hlavou tyč a následnou dorážku pokryl Staš. Poločas tak vyhráli domácí 2:1.

Druhý poločas byl přece jen o něco opatrnější, ale šance se zrodily - v 56. minutě Šváb přesně našel hlavu Kupky a Kmoch předvedl důležitý zákrok, když vyrazil míč na roh. Z něj už Kupka Kmocha překonal, ale na brankové čáře opět zasáhl jeden z obránců a vyhlavičkoval míč na břevno! Na druhé straně byli hosté o hodně efektivnější - po zaváhání obrany se zjevil Vančura na malém vápně sám a neměl problém vyrovnat na 2:2. Podolští se dostali do šance opět po standardní situaci, ale Toman hlavou přestřelil. Podzimní zmar Kobylek dokonal v 77. minutě Paclík - 2:3. Naději alespoň na penalty mohl vrátit Weinlich, ale v těžké pozici zamířil těsně vedle tyče. Naopak Pátečtí si závěr i se svými fanoušky užili a čtvrtý gól přidal opět Vančura - 2:4.

Na následné rozlučce se hodně omílalo slovo fyzička - asi nebude náhoda, že Podolští několikrát na podzim ztratili ve druhém poločase jednobrankový nebo dvoubrankový náskok. Na druhou stranu tak hloupé góly, které Kobylky dostávají, ve spojení s vyloženými šancemi, které naopak nepromění, to spíš ukazuje na problém v hlavách hráčů. Prachbídných 8 bodů nedává moc velké naděje do jarních odvet, ale Kobylky předčasně nic nevzdávají, do zimní přípravy půjdou naplno a na jaře se uvidí, na co to bude stačit. Zatím je to předposlední místo.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 4. Šálený z penalty, 32. Švadlenka - 34. Novák, 63. a 90. Vančura, 77. Paclík.

Sestava FC: Staš -  Kupka, Šálený, Lukáš Toman (72. Radek Toman ml.), Šváb - Pulkert, Tomáš Švadlenka, Čakovský, Josef Fejfar (81. Netáhlo) - Špitálník, Weinlich (82. Vítek).

Sestava Pátek: Kmoch - Novák, Kohoutek, Kalina, Jirásek, Bartheldy (5. de Giorgii), Paclík, Bulíř (62. Vačura), Zumr, Fořt, Svoboda. Trenér Pavel de Giorgii.

Rozhodčí: Vaňousek Patrik - Kuka Vladimír, Skřivánková Klára.

Diváků: 55.

Video:

gól Míry Šáleného z penalty

šance Lukáše Tomana

gól Tomáše Švadlenky

gól hostů na 2:1

šance Karla Weinlicha

tyč hostů

šance Jaromíra Kupky

gól hostů na 2:2

šance Lukáše Tomana

gól hostů na 2:3

gól hostů na 2:4

Zpět