Tři góly po poločase a áčko jelo z Chotýšan bez bodu

26.09.2011 08:55

Chotýšany - Bílé Podolí 3:0 (0:0)

Do Chotýšan odjížděli hráči Bílého Podolí s ambicemi na odmazání mínusového bodu v tabulce pravdy, ovšem po lekci z produktivity od domácích zůstaly všechny body zaslouženě v Chotýšanech.

Přitom hosté začali zápas lépe a už v 10. minutě mohli vést - Šálený si poradil s protihráčem u lajny a poslal míč na malé vápno přesně na hlavu Chmelaře, který v gólové pozici poslal míč hlavou vedle. Hosté měli herní převahu a přišla další šance - v 18. minutě Jelínek našel ve vápně opět Chmelaře, který se obtočil kolem svého strážce, ale ve vyložené šanci bránu z malého vápna přestřelil. Po půl hodině hry poprvé zahrozili domácí - trestný kop z 25 metrů však Červinku nepřekvapil. Ve 32. minutě vyrazil hostující brankář tvrdou střelu z hranice vápna na tyč, která zvonila i ve 35. minutě po rohu a hlavičce domácích (viz fotogalerie). Ve 43. minutě opět zahrozili Podolští, když se za obranou ocitl Spáčil, ale jeho střílenou přihrávku poslal Mužátko hlavou nad. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhého poločasu museli hosté dvakrát nuceně střídat a Švadlenka se hned dostával do šance, ovšem vyběhnuvší brankář byl u kolmé přihrávky dříve (viz fotogalerie). Byli to domácí, kteří se prosadili - v 53. minutě kopali roh, který hlavou ze 14 metrů usměrnil stoper Khandl k tyči (viz video) - 1:0. Hosté měli útočnou snahu, ale když už se dostali do střelecké pozice, snažili se situaci ještě vylepšit, až dokázala obrana akci překazit. Navíc v 72. minutě přišla sporná penalta - Červinka měl míč na zemi v rukavicích, hráč přes něj přepadl a rozhodčí situaci posoudil jako faul. Penaltu domácí proměnili Hanušem - 2:0. Podolští se vrhli do útoku, Semínko se vysunul na hrot a přišly i šance, ale Švadlenka, Semínko ani Jelínek zakončovali mimo nebo vůbec. Naopak Chotýšany z brejku v 88. minutě přidaly další gól po lobu Moravce a bylo to 3:0.

Co naplat, že Podolští měli větší část zápasu tlak, když za celý zápas nemusel domácí brankář řešit přímou střelu na bránu, která by jej ohrozila. Naopak domácí svou šanci využili, potom přišla penalta a bylo prakticky rozhodnuto. Na střelbě se musí kobylky zapracovat, protože 0:0 se vyhrát nedá a sérii tří zápasů bez porážky budou chtít Podolští přerušit už v sobotu, kdy přivítají Zbraslavice. Hraje se od 16 hodin.

Fotogalerie: Chotýšany - FC BP

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Michal Semínko, Bareš, Svoboda - Mužátko (80. Kupka), Trpišovský (46. Josef Fejfar), Šálený, Spáčil - Jelínek, Chmelař (46. Švadlenka)

Video

Zpět