V Choceradech měly Kobylky vyhrát, není to Apríl

01.04.2012 21:26

Chocerady – Bílé Podolí 4:4 (1:3)

Na cestu do Chocerad vyjeli Podolští pro bod a také si ho přivezli. V autobuse směrem domů se však příliš neslavilo, protože po průběhu zápasu je bod jednoznačně ztrátou - domácí srovnali dvě minuty před koncem na 4:4. Dát venku čtyři branky a nevyhrát, to umí málo mužstev, Bílé Podolí se řadí mezi ně. Zraněného Semínka zastoupil v obraně Bareš, v brance dostal poprvé příležitost Nečas.

První poločas začal nejhůře jak mohl. V 5. minutě propadl míč středem obrany a domácí útočník sám před Nečasem poslal Chocerady do vedení (viz fotogalerie) - 1:0. Podolští se nevzdali a začali mít více ze hry, vysunutým presinkem donutili domácí k chybám a v 11. minutě na centr Fejfara Švadlenka na zadní tyči o centimetry nedosáhl. V 18. minutě už bylo vyrovnáno - Spáčil z trestného kopu našel Šáleného, jeho pokus obrana sice zblokovala, ale střela Trpišovského z vápna zapadla přesně k tyči (viz video) - 1:1. Domácí se ještě nerozkoukali a už prohrávali - v 19. minutě zachytil špatný odkop obránce Jelínek a prostřelil brankáře - 1:2. Aby toho nebylo málo, ve 20. minutě Šálený centroval, Jelínek míč netrefil ideálně, ale Trpišovský míč pohotově doklepl do odkryté brány (viz fotogalerie) - 1:3! Hra se trochu uklidnila, na tahu byli domácí, ovšem Podolští je aktivní hrou nepouštěli do šancí. Ve 35. minutě si spletl domácí útočník fotbal s kixboxem a trefil Spáčila kopačkou do hlavy. Hosté chvíli hráli o deseti a domácí se hnali za snížením – ve 40. minutě však Nečas vytáhl střelu z úhlu na roh. I přes snahu podolského realizačního týmu se nepodařilo Spáčilovo zranění uvést do provozuschopného stavu a musel střídat. Po faulu na Jelínka hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, ovšem následně jej pro předchozí ofsajd zrušil. Poločas skončil nadějným vedením 1:3.

Druhý poločas bohužel začal stejně jako ten první. Domácí vystřídali, hráli s vědomím, že nemají co ztratit a všechny míče, které měli na soupeřově polovině, směřovaly do vápna. Výsledkem bylo snížení v 50. minutě hlavou o tyč - 2:3. Podolští se však stejně jako v prvním poločase dokázali psychicky sebrat a brzy odpověděli - trestný kop Štočka přizvedl Šálený a Jelínek hlavou zvýšil na 2:4. Za dalších pět minut to bylo opět jen o gól, když se domácí prosadili znovu ze vzduchu - 3:4. Podolští hráli na brejky, ale střela Jelínka šla nad, stejně jako Štočkův pokus zpoza vápna. Šáleného zpětnou přihrávku v malém vápně těsně minul Kupka, další akce k zakončení nevedly. Domácím se hra vabank nakonec vyplatila - taktika nakopávaných balónů Pepika Hnátka přinesla v 88. minutě vyrovnání. Závěrečnému náporu hosté odolali a vezou si z Chocerad remízu 4:4.

Před zápasem bychom bod rozhodně brali, po vývoji zápasu jsme bohužel dva ztratili. Nicméně série bez porážky trvá tři zápasy a budeme se ji snažit prodloužit v dommácím utkání s Teplýšovicemi. Hraje se tradičně v sobotu v 16:30. Ačkoli to neděláme často, musíme pochválit výkon rozhodčích, kteří byli na obě strany prakticky bezchybní.

Fotogalerie: Chocerady - Bílé Podolí

Branky: 18. a 20. Trpišovský, 19. a 53. Jelínek - 5. a 58. Říčař, 50. Bürgel, 88. Tusjak

Sestava: Nečas - Lukáš Toman, Bareš, Mužátko, Spáčil (42. Štoček) - Josef Fejfar, Trpišovský, Zelený, Švadlenka (78. Kupka) - Jelínek, Šálený.

Video:

gól Víti Trpišovského na 1:1

Zpět