V derby proti Suchdolu přežily Kobylky dvě penalty a nakonec berou tři body

15.09.2019 23:07

Bílé Podolí - Suchdol 2:0 (0:0) 

Ve čtvrtém kole došlo na první derby - do Bílého Podolí přijeli fotbalisté Suchdola. V dramatickém zápase, který byl poznamenaný velmi nekvalitním výkonem rozhodčích, brali nakonec všechny body domácí, kteří díky brankám Tyšera a Hájka zvítězili 2:0. 

Podolští měli problémy se složením sestavy, protože v Semicích se zranili Kubát, Weinlich a Luboš Štoček st., vyloučený Švadlenka si také pár zápasů odpočine. V prvním poločase se tak na hřišti spíše hledali, zatímco hosté měli míč častěji na svých kopačkách a snažili se o kombinaci. Mírný tlak hostů vyústil v sérii několika rohů - jeden z nich zakončili hlavou těsně nad břevno. Ve 22. minutě se po střetu ve vápně pískala penalta - slovy klasika "ty krávo, ta byla přísná". Naštěstí Biroš mířil jen do tyče a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Od té doby se vyrovnala i hra a Podolští se díky aktivnímu napadání dokázali dostat i do šancí: Tyšer obral soupeře o míč, poslal do vápna přízemní centr, ale před volným Chmelařem, který by zakončoval do prázdné brány, stačil míč na roh zblokovat obránce. Poločas tak skončil nerozhodně. 

O přestávce si Podolští vyříkali, jak chtějí hrát a kde se mají pohybovat, což přineslo ovoce v 58. minutě - Chmelař se 20 metrů od brány dostal k míči, nijak se nerozpakoval a vyslal dělovku. Trefil sice břevno, ale u odraženého míče byl první Tyšer, který prostřelil Čižinského - 1:0. V tu dobu však už hráli Podolští pod velkým tlakem - rozhodčí Zuzkin totiž neunesl kritiku diváků, kteří komentovali jeho kontroverzní výroky, a začal hosty až příliš okatě podporovat. Jenže nebezpečnější byli domácí - proti Chmelařovi výborně vyběhl Čižinský a dokázal jeho nebezpečné zakončení vyrazit. Hosté se dostali k několika trestným kopům těsně za hranicí velkého vápna, ale Dastych byl pozorný, nebo mu pomohla obrana. V 70. minutě poslal Weinlich dlouhý aut do vápna, kde ho prodloužil Čakovský až na Hájka, který si kličkou položil obránce a neomylně poslal míč do sítě - 2:0. A mohlo být pro domácí ještě veseleji, ale Tyšer tváří v tvář Čižinskému nedokázal přidat třetí branku. Hosté v čele se Zuskinem se nevzdali - v 84. minutě se po souboji na hranici vápna dotkl míče rukou domácí obránce a pískala se penalta. Smutné na tom je nejen to, že v takových případech se penalta nepíská, ale hlavně to, že stejný případ o několik minut dříve ve vápně hostů penaltou neskončil. Jenže Dastych se o čisté konto připravit nenechal a Langrovi penaltu chytil! Tíhu okamžiku bohužel neunesl už vystřídaný Chmelař, který si po kritice ostrého protihráčova zákroku vysloužil i z lavičky červenou kartu. V sedmiminutovém nastavení měl po centru Bročky na hlavě třetí gól Weinlich, ale přestřelil. Kobylky to mrzet nemuselo - vyhrály 2:0. 

Podolští šli třem bodům naproti - dokázali vzdorovat vnějším vlivům a odměnou jim jsou tři body. Vítězství je o to cennější, že hosté byli fotbaloví a kombinačně jsou na vysoké úrovni. Podolští však měli také velké štěstí, vždyť hosté neproměnili dvě penalty! Na druhou stranu vítězství mohlo být i vyšší, zkušený brankář Čižinský držel naděje hostů na bodový zisk dlouho nad vodou. K dalšímu zápasu do Pátku tak mohou jet Podolští klidnější a mohou jenom získat. Hraje se v sobotu od 16:30.

Fotogalerie: odkaz Katka

Branky: 58. Tyšer, 70. Hájek. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Šálený, Kupka, Fejfar - Čakovský, Hájek, Luboš Štoček ml. (81. Bročka), Radovnický - Chmelař (70. Weinlich), Tyšer. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Suchdol: Čižinský - Zelenka, Volný, Dolejš, Biroš - Herout, Langr, Pacák - Laštovka, Oberreiter, Zelený. Trenér David Čižinský. 

Rozhodčí: Zuskin - Braunšveig, Šnýdr. 

Diváků: 80.

Zpět