V Křeseticích se benagu nepovedlo vůbec nic, domácí zaslouženě vyhráli

18.04.2015 23:40

Křesetice - Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Zatím nejhorší utkání v průběhu aktuální sezóny sehráli fotbalisté podolského benaga v Křeseticích. Ačkoli papírově by si hosté měli odvézt tři body, protože Křesetice jsou v tabulce poslední, proti houževnatému a bojovnému domácímu celku na body nedosáhli.

V první půli se Podolští nedokázali vypořádat s těžkým terénem a nedokázali si přihrát třikrát po sobě. Domácí hrozili dlouhými nakopávanými balóny za obranu a dostali se i do zakončení,ovšem Červinka předvedl dva parádní zákroky a nebezpečné střely dokázal vyrazit na roh. Při třetí akci domácích, která měla gólové parametry, nakonec Červinka zasahovat nemusel, protože křesetický útočník poloprázdnou bránu netrefil. Podolští kromě několika rohů a dvou střel zpoza vápna nevymysleli směrem dopředu nic. Když už to vypadalo na bezbrankový poločas, domácí se dostali ke špatně odkopnutému míči, zakončující Ptáčník sice míč vůbec netrefil, ale k překvapení všech zapadl do branky - 1:0! Ihned po rozehrání rozhodčí první poločas ukončil.

Do druhé půle šli hosté s cílem alespoň vyrovnat a dovést zápas k penaltám, jenže hned ve 47. minutě předvedli domácí pěknou akci po levé straně, zakončující Borovec si sám před brankářem věděl rady a poslal Křesetice do dvoubrankového vedení - 2:0. Teprve poté se do šance dostali i Podolští - Doubek se dostal k centru a důrazně zakončil těsně vedle. Největší šanci hostů neproměnil Kupka, který po Tomanově vysunutí postupoval sám na brankáře, ovšem obstřelit se mu ho nepodařilo a rozdíl ve skóre zůstal dvoubrankový. Další šanci ke snížení nevyužil Kachmarskyy, jehož ránu z 10 metrů brankář vyrazil na roh. Na druhé straně utekl obraně Ptáčník, Červinka jeho zakončení vyrazil, ale na dorážku už nestačil - 3:0.

Kobylky se nedokázaly vyrovnat s terénem, nešly jim přihrávky na krátkou ani dlouhou vzdálenost, prohrávaly osobní souboje a když už se dostaly na dostřel, nedokázaly přesně zakončit. Domácí vyhrli zaslouženě a díky třem bodům se odpoutali z posledního místa tabulky. Podolští si zkomplikovali situaci v tabulce, navíc v dalším kole mají volno, takže znovu body nepřidají. V jednání je přípravný zápas. O body se hraje až v sobotu 2. května od 17 hodin v Tupadlech.

Tabulka: odkaz

Branky: Ptáčník 2, Borovec.

Sestava FC: Červinka - Jansa, Lukáš Toman, Frčka, Vančura (70. Jan Švadlenka) - Šilha (65. Kachmarskyy), Bohuslav Šváb, Radek Toman, Mužátko - Kupka, Doubek.

Sestava Křesetice: Domas - Charvát, Faltýn, Rajdl, Kareš, Ptáčník, Jarůněk, Bláha, Leopold, Suchorebský, Borovec. Střídali: Mrázek, Černý, Franc.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Zpět