V Liblicích je to stále stejná písnička, proti čtrnácti se hraje těžko

19.05.2019 20:29

Liblice - Bílé Podolí 3:0 (3:0)

Liblická nakloněná rovina je bohužel v I.B třídě už dlouhodobě "proslavená", což v praxi znamená, že když jde do tuhého a blíží se sestupové příčky, neštítí se domácí použít i jiné prostředky, než vlastní fotbalový výkon na hřišti. A když se krátce před výkopem změní delegace a hlavním rozhodčím se stane Zuskin zapletený do korupční aféry z roku 2013, je jasné, odkud vítr fouká. Podolští dokázali třikrát po sobě (z pohledu Kobylek 3:4 na penalty, 4:1, 3:2 na penalty) i přes tyto vlivy v Liblicích uspět, ale tentokrát se jim to po prohře 3:0 nepodařilo. 

Je škoda, že si to nemohly oba celky rozdat na férovku, protože na podzim, když se pískala rovina, šlo o vyrovnané utkání, které nakonec rozhodovaly penalty. Tentokrát rozhodly výroky rozhodčího, kdy se fauly na jedné strany pískaly a na té druhé ne, takže není divu, že domácí z obrovského počtu standardních situací dokázali dvě využít. Když se k tomu přidaly chyby v rozehrávce hostů a vystihnutá malá domů, po které domácí skórovali do prázdné brány, bylo po zápase. 

Ve druhé půli měli Podolští jasný cíl - dohrát v jedenácti a nepřipustit nárůst skóre na ještě vyšší rozdíl, což se jim celkem v klidném tempu podařilo. V útoku však byli hosté bezzubí a nevytvořili si žádnou gólovou šanci. Když už se jim podařilo kombinačně se dostat přes střed hřiště, přišel faul (většinou neodpískaný) a následný odkop domácích. Největší šancí tak byla střela Švadlenky z někakých 35 metrů, kterou stačil špatně postavený Matoušek vyškrábnout na roh. Ale světe div se, i za rozhodnutého stavu se jasná teč brankáře přehlédla a místo rohu se jen kopalo od brány. 

Jak už bylo napsáno v úvodu, za normálních okolností by šlo o vyrovnaný zápas, který by domácí třeba také vyhráli, ale to už se nedozvíme. Jak mohou mít Libličtí z takových výher vůbec radost zůstává otázkou, ale vzhledem k tomu, že v minulém utkání v Městci Králové, kde domácí chtěli uctít památku zemřelého spoluhráče, a Libličtí se neštítili i v takové chvíli soupeře prostě zaříznout, není se čemu divit - to už je opravdu pro silné nátury. Podolští jednoduše zápas hodí za hlavu a budou se soustředit na domácí utkání proti Uhlířským Janovicím. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: Hrstka 2, Sochor.

Sestava BP: Dastych - Kupka, Šálený, Radek Toman, Spáčil - Kubát, Luboš Štoček st., Pulkert, Čakovský (65. Luboš Štoček ml.) - Tomáš Švadlenka, Weinlich (71. Jakub Šejvl).

Sestava Liblice: Matoušek - Vosecký, Nouzák, Pop, Řípa, Vostrovský, Bázlík, Vlk, Pačes, Hrstka, Sochor. Střídali: Pospíchal, Plachý, Jáchym, Šíma, Hejda.

Rozhodčí: Zuskin Petr - Braunšveig Vojtěch, Jahoda Petr.

Zpět