V Liblicích Podolští prohráli nejtěsnějším rozdílem

09.05.2015 23:41

Liblice - Bílé Podolí 1:0 (0:0)

Podolští před zápasem v Liblicích dvakrát udrželi čisté konto, ale také dvakrát neskórovali. Bohužel pokračuje druhá ze zmíněných statistik - jediný gól zápasu totiž dali domácí.

S úvodním hvizdem sudího Kabyla se spustila nad liblickým hřištěm pořádná průtrž mračen a zároveň tlak domácích, kteří si během první dvacetiminutovky vytvořili čtyři gólové šance. Tu první ve 2. minutě dokázal na brankové čáře zastavit Mužátko, o chvilku později nebezpečnou hlavičku Vlka po rohu zlikvidoval Nečas. V 10. minutě trefil domácí Karlík dokonce břevno! Další hrozbu ze strany ofenzivy domácích hasil Nečas vyběhnutím mimo pokutové území, jenže míč odhlavičkoval jen na nohu domácího záložníka, jehož pohotové zakončení z prázdné brány vyhlavičkoval tentokrát Bareš. Podolští také v první půli dokázali zahrozit - ve 23. minutě se brankář Hanuš po Semínkově hlavičce jen ohlédl, ale míč se mezi tři tyče nevešel. Ve 35. minutě si po Štočkově rohu domácí nastřelili vlastní tyč - bohužel šlo o největší šanci hostů v prvním poločase. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli ustal déšť a na těžkém terénu vázla kombinace obou mužstev. Hra se opticky vyrovnala, ale domácí byli stále nebezpečnější. Paradoxně když se hra vyrovnala a Podolští začínali častěji držet míč na svých kopačkách, domácí udeřili. V 68. minutě Podolští sice odvrátili přímý kop Šmejkala, ale míč se vrátil zpátky do vápna k volnému Bázlíkovi, který krásně přehodil Nečase a rozhodl o třech bodech pro domácí. Zbytek zápasu se totiž dohrával jen z povinnosti - ne že by Podolští nechtěli vyrovnat, ale veškeré jejich aktivity na polovině Liblice končily nepřesnostmi, útočnými fauly nebo ofsajdy. Do vápna se hosté dostali jen jednou - v 85. minutě Kupka hledal před bránou Čakovského, který o půl kroku na míč nedosáhl. Zápas vyhráli domácí 1:0.

Pro Liblice šlo o první jarní výhru, ale nutno dodat, že zaslouženou. Podolští již třetí zápas po sobě nedali branku před jarním finišem musí výrazně zlepšit finální fázi, protože jedině tak můžou pomýšlet na body v dalších zápasech. Hned v dalším kole totiž Kobylky hostí v dalším důležitém zápase Tuchoraz. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branka: 68. Bázlík.

Sestava FC: Nečas - Mužátko, Šálený, Bareš, Spáčil - Čakovský, Štoček (75. Kupka), Martin Šváb, Fejfar - Tomáš Švadlenka, Semínko.

Sestava Liblice: Hanuš - Kovačka, Šmejkal, Vlk, Řípa - Karlík (85. Pačes), Fott (40. Nouzák), Dušek, Pop – Bázlík (87. Novotný), Hrstka.

Rozhodčí: Kabyl - Zuskin, Šnýdr.

Video:

šance po rohu Štočka - tyč

gól domácích

Zpět