V Lysé podolští litovali zahozených šancí

06.09.2010 11:18

Lysá nad Labem - FC Bílé Podolí 2:1 (1:1)

V neděli odpoledne vyrazil autobus z Bílého Podolí směrem na Lysou nad Labem. Vyjeli jsme s bojovnou náladou porvat se o první body do tabulky I.B třídy skupiny C. V sestavě chyběl Jelínek, ale narozdíl od minulého týdne nastoupili Chmelař a Mužátko.

První poločas začal střelou Fejfara z 20 metrů, ale brankář byl pozorný. Podolští dál útočili a výsledkem byl trestný kop z 20 metrů, ovšem Antoš trefil jen zeď. V 10. minutě už bylo veseleji - Antoš dobře podržel odkopnutý míč, přihrál do prostoru Spáčilovi, který perfektně našel nabíhajícího Skalu. Ten si míč zpracoval a podél brankáře rozvlnil síť - 0:1. I další šanci měli podolští - Chmelař z úhlu bránu minul. Ve 27. minutě se osmělili také domácí, když přímý kop ze strany propadl na zadní tyč, ale naštěstí obránci střelu zablokovali. Už o minutu později se dostal ke střele domácí útočník, Červinka míč vyrazil, ale na dorážku Kříže nedosáhl - 1:1. V 35. se Antoš uvolnil a postupoval sám na brankáře, ale jeho střela šla mimo. Domácí stále častěji drželi míč, což vyústilo v penaltový faul ve 42. minutě. V tomto okamžiku se naděje podolských upínali k Červinkovi a ten penaltu vyrazil! I proto se šlo do kabin za remízového stavu.

Na začátku druhého poločasu měli hosté další možnost z přímého kopu, ale Spáčil zamířil nad. V 55. minutě se opět vytáhl Červinka, když chytil gólovku domácímu útočníkovi. Šance střídala šanci - v 57. minutě centroval Antoš a Spáčilova hlavička šla jen o centimetry vedle. I další akce začala u Antoše, který vysunul Šáleného, jeho zpětnou přihrávku na penaltě zpracoval Fejfar, položil si obránce i brankáře, ale trestuhodně minul bránu. Jak už to ve fotbale chodí, tak domácí z trestného kopu v 63. minutě vytěžili vedoucí branku, když hlavička Nováka zamířila od tyče do brány. Další gólovku spálili domácí v 67. minutě, kdy po rohu netrefil hlavičkující hráč prázdnou bránu. V 73. minutě měli šanci opět hosté, když Spáčil centroval a Šálený usměrnil míč z nadějné pozice opět vedle. To už hráli hosté na riziko, takže Červinka měl další práci - znovu však tváří v tvář útočníkovi uspěl. 81. minuta přinesla další šanci, ale Chmelař v pádu z malého vápna poslal svou hlavičku nad. V 85. minutě Chmelař centroval a Spáčil opět hlavou bránu netrefil. Poslední šance přišla v 88. minutě. Štoček si postavil míč k přímému kopu z 20 metrů, ale míč odvrátila zeď, takže utkání s velkým počtem neproměněných šancí na obou stranách skončilo vítězstvím domácích 2:1.

Áčko má tak po třech zápasech 0 bodů a je bohužel poslední. Příští týden hraje doma v sobotu od 17 hodin s Velimí B, což je opět jeden z těžších soupeřů.

Branky: 28. Kříž, 63. Novák - 10. Skala

Sestava: Červinka - L. Toman, Semínko, Mužátko, Šmíd (77. Štoček) - Chmelař, Skala, Fejfar, Spáčil - Šálený, Antoš 

Fotogalerie: Lysá - FC

Zpět