V Pečkách rozhodl o výsledku jediný gól, Kobylky se prosadit nedokázaly

18.09.2018 19:14

Pečky – Bílé Podolí 1:0 (1:0)

Ve čtvrtém kole I.B třídy zajížděly Kobylky na půdu nováčka soutěže - Peček. Podolští nebyli v zápase horším týmem, ale neproměnili své šance, takže soupeři stačil jeden gól na všechny body. 

Domácí se od začátku zápasu snažili držet míč, ale na nerovném hřišti jim dělala rozehrávka problémy a hosté několikrát zahrozili z protiútoků. Po jednom z nich přišel roh, který rozehrál Fejfar, do zakončení se dostal Kupka, ale obrana jeho pokus stačila zablokovat, stejně jako následnou dorážku Weinlicha. Na druhé straně zahrozili domácí také z rohu, ale ani oni malé vápno neprostřelili. Ve 20. minutě se individuálně přes tři hráče prosadil Švadlenka, předložil přesně načasovaný centr Weinlichovi, ale jeho hlavičku skvělým zákrokem Cihlář vytáhl. U následné dorážky už hosté zvedali ruce, ale Weinlich odkrytou bránu přestřelil a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Jenže ten nevydržel dlouho: ve 24. minutě si Podolští nepohlídali další roh a Moravec poslal domácí do vedení 1:0. Vyrovnat mohl Štoček, jehož přímý kop Cihlář konečky prstů vyrazil, následná Švadlenkova dorážka šla těsně vedle. Ještě jednu možnost na vyrovnání měl po Štočkově přihrávce Weinlich, který postupoval sám na brankáře, ale jeho střelu z hranice vápna brankář chytil. Poločas tak vyhráli domácí o jednu branku. 

Ve druhé půli chtěli Podolští zvýšit tempo a minimálně vyrovnat. Časem hru přeskupili na dva a později dokonce na tři útočníky, ale do šancí se dostávali jen sporadicky, s defenzivním blokem Peček si poradit nedokázali. Domácí podnikali výpady do otevřené obrany a jeden z nich skončil v 80. minutě penaltou, ale Macháčka skvěle vychytal Dastych a udržel naděje hostů na bodový zisk. A od bodů opravdu nebylo daleko - v 88. minutě Fejfar z trestného kopu trefil břevno, ale míč se odrazil zpět do hry. To už hrály Kobylky o deseti - Kupka se zbytečně nechal vyloučit, když neunesl zdržovací taktiku domácích. Na výsledku už se nic nezměnilo, Pečky vyhrály 1:0. 

Zápasu by spíše slušela remíza, ale Podolští skórovat nedokázali. Hrálo se před výbornou kulisou, možná i díky oslavám 110 let pečeckého fotbalu. O to větší je škoda, že Kobylky body nezískaly. Další možnost budou mít v Pátku, kde se hraje v neděli od 16:30. 

Branka: 24. Moravec. 

Sestava BP: Dastych - Radek Toman ml., Šálený, Kupka, Frčka - Josef Fejfar, Pulkert, Štoček (60. Spáčil), Tomáš Švadlenka, Chmelař (70. Trpišovský) - Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Pečky: Cihlář - Richter, Lindner, Materna (76. Novák), Modrovič, Křivský, Moravec, Růžička, Panýrek (55. Mužík), Macháček, Konůpek (55. Králík). Trenér Petr Veselý. 

Rozhodčí: Gerhardt Jiří - Stádník Vladimír, Říha Jaroslav.

Zpět