V Poříčí áčko srazily vlastní chyby

14.11.2011 09:33

Poříčí - Bílé Podolí 3:1 (3:0)

Do Poříčí jelo podolské mužstvo s vědomím, že se jedná o první celek tabulky. Ve hře však rozdíl patrný nebyl, Podolští hráli dobře a domácím se vyrovnali. Oba celky dělaly chyby, ale kvalita domácích se projevila v tom, že ty v podolské obraně dokázali potrestat.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří si během prvních pěti minut vytvořili 5 standartek (4 rohy, 1 trestný kop), ale obrana je odvrátila. Hosté se dostali do hry, terén byl těžký, ale v kombinaci se dařilo držet míč. V 11. minutě se dostal Šálený ke střele, která však mířila vedle. V 15. minutě kopali domácí další roh, na malém vápně zůstal sám Šimáček, který hlavou poslal domácí do vedení (viz fotogalerie) - 1:0. Domácí se uklidnili, v pohodě kombinovali a čekali na chyby hostů. Ty bohužel přišly - ve 29. minutě využil Kupša chyby stopera a přeloboval Berana - 2:0, ve 39. minutě vykopával Semínko míč z prázdné brány, ve 44. minutě po chybné rozehrávce domácí přidali třetí gól a zdálo se být rozhodnuto - 3:0.

Do druhé půle nastoupili hosté s vědomím, že nemají co ztratit. Domácí najednou nevěděli, kam dřív skočit - ve 46. minutě se po Šáleného akci ocitl sám před brankářem Spáčil, ale trefil jen jeho nohy. Ve 47. minutě se dostal k hlavičce znovu Spáčil, ale brankář vyrazil na břevno. Hosté se snažili o útočení a Poříčtí hrozili z brejků - v 53. minutě trefili z boku tyč, v 58. minutě vykopl míč z prázdné brány Mužátko, v 61. minutě po zbytečné ztrátě ve středu pole šel domácí útočník sám na Berana, ale mířil mimo. Podolští přežili, v 63. minutě podržel míč u lajny Švadlenka, ke střele se dostal Spáčil, brankář neudržel a Chmelař neměl problém trefit prázdnou bránu (viz fotogalerie) - 3:1. Hosté byli zpět v zápase, hlavní rozhodčí však nechtěl připustit drama. V 75. minutě Bareš ještě před vápnem sebral čistě míč útočníkovi, ale pískala se penalta. Tu poslal Říha do tyče, a tak se do útoku hnali opět hosté. V 80. minutě byl Semínko ve vápně sražen, ale rozhodčí se vysmíval hostům do očí, penalta se nepískala. Trestný kop Mužátka šel nad, Semínko hlavičkoval vedle. Stav se již nezměnil, a tak všechny body zůstaly v Poříčí.

Áčko má za sebou další ze zápasů, ve kterých při troše štěstí mohlo bodovat, ovšem vlastními chybami se o body připravilo. Otázkou zůstává, co by se dělo, kdyby Podolští drželi vyrovnaný stav, nebo se dokonce dostali do vedení, protože i za stavu 3:1 si rozhodčí dokázal vymyslet penaltu a naopak jasnou na druhé straně neodpískal. To byla navíc jen špička ledovce výkonu, který předvedl. Nicméně začít musíme u sebe a zlepšený výkon ve druhém poločase předvést i na domácí půdě proti Jesenici. Jedná se o závěrečné utkání podzimu a zároveň už teď o souboj o záchranu, protože oba soupeři mají 10, resp. 9 bodů, a to je na klidný zimní spánek málo.

Fotogalerie: Poříčí - FC BP

Branky: 15. Šimáček, 29. a 44. Kupša - 63. Chmelař

Sestava: Beran - Lukáš Toman (80. Kupka), Michal Semínko, Bareš, Mužátko - Josef Fejfar, Zelený, Šálený, Spáčil (88. Trpišovský) - Švadlenka, Chmelař

Zpět