V posledním zápase áčko zabralo, z Býchor veze tři body

19.06.2016 21:14

Býchory - Bílé Podolí 0:3 (0:3)

Před posledním utkání sezóny byli Podolští v nejistotě, zda budou v krajské soutěži pokračovat i v příští sezóně, nebo jestli po více než dvaceti letech sestoupí do okresního přeboru. Tři krásné branky v závěru prvního poločasu naštěstí rozhodly o první variantě a Kobylky si mohly oddechnout.

Výsledek hodně zkresluje dění na hřišti - Podolští měli těžké nohy a první půlhodina byla vyrovnaná. Domácí se po chybě obrany dostali do jedné gólové šance, ale Beran vystihl kličku Kratiny a stačil míč vyrazit na roh. Podolští se do zakončení dostali, ale Jansa dvakrát dobře zakročil, hlavička Semínka šla mimo a trestný kop z 20 metrů napálil Štoček jen do zdi. Až ve 36. minutě se měnilo skóre a stálo to za to! Fejfar se uvolnil ve středu hřiště a z 25 metrů vyslal nechytatelnou pumelici do šibenice - 0:1. Podolští se viditelně uklidnili a ve 40. minutě přidali druhou branku - Švábův centr krásně na zadní tyči vrátil Hájek přesně na hlavu Weinlicha, který zakončil pod břevno - 0:2. Podolští byli v euforii a do poločasu přidali ještě třetí branku, když si ve středu hřiště vyměnili míč stopeři Šálený se Semínkem a druhý jmenovaný zakončil přesně k tyči - 0:3. A to ještě Hájek o minutu později střílel těsně vedle býchorské svatyně.

O přestávce proběhlo krocení euforie - hlavně neinkasovat kontaktní branku. V Býchorech se spustil liják, ve kterém byli na míči aktivnější domácí, ale do zformované obrany se těžko prosazovali. Podolští hrozili z rychlých protiútoků - v 60. minutě po Štočkově vysunutí postupoval Weinlich sám na brankáře, ale nepovedenou střelou jen nechal vyniknout Jansu. Domácí se přece jenom do šance dostali, ale Koubek z malého vápna trefil jen břevno. V 70. minutě trestný kop Kedrště z 20 metrů zblokovala zeď. Na druhé straně hlavičkoval pod břevno Kupka, ale brankáře zastoupil na brankové čáře obránce. V 80. minutě opět napřáhl z velké dálky Fejfar a i tentokrát to stálo za to - míč zazvonil o tyč! Ke konci se na hřišti ještě trochu přiostřilo po zákrocích aktivního Fejfara a následně na Fejfara, ale rozhodčí vše vyřešil žlutými kartami. Skóre už se nezměnilo, Podolští slaví zasloužené vítězství.

Podolští oplatili soupeři podzimní porážku a získali tři body, které jim zaručují záchranu. Domácí byli vyrovnaným soupeřem, ale rozhodla efektivita v zakončení - hosté stříleli pěkné branky a i s trochou štěstí nedovolili domácím skórovat ani jednou. Pro brankáře Berana jde o první nulu v sezóně. Rozlučka se sezónou se koná v pátek od 18 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 36. Josef Fejfar, 40. Weinlich, 43. Semínko. 

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Svoboda - Hájek (85. Doubek), Josef Fejfar, Štoček (88. Jakub Fejfar), Martin Šváb - Weinlich (70. Chmelař), Tomáš Švadlenka.

Sestava Býchory: Jansa - Vyhnánek, Chlumský, Kedršt M., Váňa, Kedršt P., Jirkovský, Kratina (61. Koubek), Radla, Funda, Mojžíš.

Rozhodčí: Jahoda Petr - Tichý Lukáš, Dvořák Martin. Delegát: Jahelka Zdeněk.

Zpět