V Sadské áčko nedalo ani gól a končí soutěž na devátém místě

15.06.2014 21:58

Sadská - Bílé Podolí 4:0 (1:0)

Po sobotní rozlučce se hráči FC vydali k poslednímu zápasu do Sadské, který byl svazem v týdnu přeložený na neděli. Rozlučka už se ale nepřesouvala a hlavně ke konci zápasu byla na výkonu podolských hráčů znát.

Domácí věděli, že nic jiného než vítězství je v soutěži nezachrání. To jim zřejmě svazovalo nohy a Podolští byli v úvodu lepší, kombinovali a vytvořili si první šanci - v 5. minutě postupoval Švadlenka z úhlu sám na brankáře, ale na poslední chvíli mu do střely vložil nohu obránce. Domácí se poprvé dostali na podolskou polovinu až po deseti minutách, ale hned měl Beran práci - po průniku středem obrany měl gólovku Fér, ovšem Beran reflexivně vyrazil. Další úspěšný zákrok si připsal podolský brankář v 16. minutě, kdy likvidoval střelu Tolmy z 20 metrů. Na druhé straně centroval Štoček, Šváb dobře vracel před bránu, ale Švadlenkovi chyběl k zakončení do odkryté brány krok. Skóre se měnilo poprvé ve 28. minutě po rychlém brejku Sadské - Fér utekl po lajně a na zadní tyči našel volného Tolmu - 1:0. Podolští mohli vyrovnat ve 35. minutě, jenže Štočkova rána z 25 metrů šla těsně vedle šibenice. Sadská měla v prvním poločase ještě jednu šanci, ale podolské akcie držel nad vodou Beran, který dokázal střelu z 15 metrů vyrazit na roh. Poločas skončil vedením domácích 1:0.

Podolští viděli, že se s domácími dá hrát a hnali se za vyrovnáním - po Štočkově rohu zakončoval Toman hlavou nad bránu, střelu Spáčila Dálnoky lapil a zakončení Fejfara zblokovala obrana. V 70. minutě přišel - jak se později ukázalo - rozhodující okamžik zápasu. Mužátkova pumelice z 25 metrů mířila do šibenice, jenže Dálnoky ji dokázal konečky prstů vyrazit na roh, který následně také chytil a založil rychlý protiútok, který skončil druhou brankou domácích - 2:0. Hosté vrhli všechny síly do útoku - v 80. minutě po Spáčilově průniku zakončoval Doubek, ale trefil jen obránce stojícího na malém vápně. Okének v obraně mohla Sadská využít v 82. minutě, kdy po střele z úhlu trefil Nedbal tyč. V 85. minutě přišel definitivní konec nadějí - na velkém vápně se uvolnil Remsa a střelou k tyči nedal Beranovi šanci - 3:0. Kalich hořkosti si Podolští vypili až do dna - na konečných 4:0 zakončoval do prázdné brány Tolma.

Kobylky určitě nebyly horší o čtyři branky, ale skórovat se nepodařilo ani jednou a domácí byli o poznání efektivnější. Původní obavy z rozhodčích, kteří by mohli zápas ovlivnit, se také nepotvrdily - pískali výborně a férově na obě strany (hlavní Tichý je ročník 93). Podolští se se sezónou nerozloučili příliš důstojně a po loňském mimořádném úspěchu v podobě 4. místa musí vzít za vděk letošním 9. místem za pouhých 30 bodů, což by v ostatních skupinách středočeských B tříd bylo na hranici sestupu.

Fotogalerie: Sadská - FC BP

Branky: 28. a 89. Tolma, 72., 85. Remsa.

Sestava FC: Beran - Mužátko, Lukáš Toman, Semínko, Svoboda - Martin Šváb, Štoček, Brunclík, Šálený, Fejfar - Švadlenka.

Sestava Sadská: Dálnoky - Šafránek, Noll, Jindra, Starosta, Svoboda, Nedbal, Tolma, Fér, Melíšek, Jirásek. Střídali: Kaňka, Šimek, Červinka, Remsa, Němeček.

Rozhodčí: Tichý Lukáš - Dvořák Martin, Hádek Jaroslav. Delegát: Kruliš Jaroslav.

Video:

věrný podolský fanoušek Váňa byl při zápase hodně slyšet

šance Tomáše Švadlenky po rychlém protiútoku

hlavička Josefa Fejfara

hlavička Michala Semínka

Zpět