V Sadské Kobylky zaspaly vstup do druhého poločasu a bylo po zápase

30.05.2015 19:39

Sadská - Bílé Podolí 3:0 (0:0)

Podolští měli před sebou tři kola před koncem jasný úkol – bodovat v Sadské a zachránit se v soutěži. Po prvním poločase to ještě vypadalo nadějně, ale pak přišel kolaps a během dvou minut bylo po zápase.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Do 20. minuty byli aktivnější Podolští a domácí čekali na rychlé brejky, ale ani na jedné straně se gólová šance neurodila. Hosté sice gól dali, ale Fejfarovi byl zřejmě chybně odpískanýný ofsajd. Na jedné straně ve finální fázi domácích akcí zasáhli dvakrát stopeři a dvakrát brankář Nečas, na druhé straně Kobylky třikrát centrovali před bránu a třikrát byl odpískaný faul na brankáře, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Začátek druhé půle byl jak ze zlého snu - nepovedený centr podolská obrana přibrzdila tak nešťastně, že Svoboda šel sám na Nečase a chytře jej přehodil – 1:0. Ani ne za minutu přišel druhý úder. Po zbytečné ztrátě míče domácí přečíslili obranu a Čapek z 10 metrů zamířil přesně k tyči – 2:0. Od snížení zachránil domácí hráče drn před bránou – Čakovský ze strany prostřelil Dálnokyho, ale právě kvůli nerovnému terénu se míč stočil mimo. V 59. minutě přidali domácí pojistku, když dobře vyřešili brejk do otevřené obrany – 3:0. Podolští se dostali do šance v 68. minutě, ale Štočkovu střelu z vápna Dálnoky chytil. Výsledek mohl být i výraznější, ale Nečas vychytal Plota ve vyložené šanci. V závěru se víc řečnilo než hrálo a skóre už se nezměnilo.

Kobylky podobně jako v Liblicích nedokázali bodovat u soupeře, který se v tabulce nacházel ve spodních patrech. Jedinou útěchou pro hosty je, že hosté dohráli v jedenácti, protože Sadská předvedla ke konci několik zákeřných zákroků, ale karty se rozdávaly jen za prortesty hostujících hráčů. Záchrana se tedy zatím odkládá minimálně do příštího kola, kdy Podolští hostí Bohemii Poděbrady. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Tabulka: odkaz

Fotogalerie: odkaz

Branky: 46. Svoboda, 47. Čapek, 59. Jech.

Sestava FC: Nečas – Bareš, Šálený, Semínko, Mužátko – Čakovský, Martin Šváb, Štoček (75. Trpišovský), Hájek (75. Šilha) – Švadlenka, Fejfar (60. Kupka). 

Sestava Sadská: Dálnoky – Mjartan, Hopp, Jech, Plot, Kalina, Čapek, Tolma, Svoboda, Štácha, Jech. Střídali: Fér, Štěpán, Jindra, Šafránek.

Rozhodčí: Kvasnička Václav – Drábek Tomáš, Hlavnička Radek.

Zpět