V Sokolči předvedly Kobylky kvalitní výkon, na body to nestačilo

08.10.2014 18:46

Sokoleč - Bílé Podolí 1:0 (1:0)

Do Sokolče se pro body nejezdí a rozhodčí příliš benevolentní k hostům nejsou - přes tyto překážky se pokusily Kobylky dohrát v jedenácti a přivézt nějaký bodík. V jedenácti sice Podolští dohráli, domácí fotbalisty hodně potrápili, ale na body to nestačilo.

Klid na sokolečské kopačky dal už v 9. minutě Košický, který si naběhl na Švábův centr a usměrnil ho na zadní tyč - 1:0. Vyrovnání měl na kopačce Švadlenka, který vystihl rozehrávku soupeře a hnal se z úhlu sám na Kuna, který střelu na přední tyč vyrazil na roh. Ve 20. minutě napřáhl Mužátko z 25 metrů, Kun se za jeho bombou jen ohlédl, ale chyběly centimetry. Druhý gól mohl přidat Vodvářka, který rychle rozehrál z půlky faul a trefil břevno! Nutno dodat, že míč v době rozehrávky byl asi 15 metrů od místa přestupku, ale rozhodčí Šulcová by gól zřejmě uznala, protože nechala pokračovat ve hře. Hosté se ale navzdory papírovým předpokladům nepoložili a do poločasu ještě několikrát zahrozili vyrovnáním - nejslibněji vypadala Švadlenkova hlavička do břevna ve 35. minutě. Poločas vyhrála Sokoleč 1:0.

Ve druhém poločase byl obraz hry podobný - hosté věděli, že hru otevřít nemohou, a čekali na svoji příležitost. Do vápna Kobylek létaly centry díky hlavně z kopaček Švába a Auera, ale obrana v čele s Nečasem žádnou dramatickou situaci nepřipustila. Až v 70. minutě mohl zvýšit Čáp, ale svoji gólovku poslal vedle. V 80. minutě hosté už zvedali ruce - po Trpišovského střele dorážel Šimon míč před ležícím Kunem do odkryté brány, ale domácí brankář ještě dokázal do střely vložit ruku a míč se přehoupl přes břevno na roh. Podolští ještě zkoušeli v závěru nákopy do vápna domácích, ale k zakončení se nedostali a když už, jen slabě. Sokoleč tak udržela výhru 1:0 a pokračuje ve své stoprocentní bilanci na prvním místě.

Z bratrovražedného souboje Švábových vyšel lépe sokolečský Tomáš, přestože nechybělo mnoho a spokojenější mohl odjíždět Martin. Bohužel Podolští už popáté nedokázali získat body a vstřelit branku, ale na rozdíl od předchozích zápasů se alespoň do šancí dostali a možná i díky smůle míč za brankovou čarou neskončil. Další zápas se hraje v neděli v Bílém Podolí od 16 hodin proti Liblici.

Branky: 9. Košický.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Mužátko - Fejfar, Brunclík, Martin Šváb, Čakovský (70. Trpišovský), Šimon - Švadlenka.

Sestava Sokoleč: Kun - Košický, Šťastný, Zemanec, Hruška - Šváb, Vodvářka, Rýdl, Auer - Čáp (81. Hovorka), Kozel (79. L. Němec).

Rozhodčí: Šulcová - Kabyl, Zuskin.

Zpět