V utkání proti Liblicím diváci gól neviděli, Kobylkám vychytal bod navíc v penaltách brankář Dastych

21.10.2018 07:00

Bílé Podolí - Liblice 1:0 na penalty (0:0)

V 9. kole I.B třídy přijely do Bílého Podolí Liblice, které na tom tabulkově nebyly moc dobře, ale na druhou stranu v posledních čtřech kolech nasbíraly tři vítězství! Tentokrát se body dělily, když v normální hrací době branka nepadla.

Více ze hry měli od začátku Podolští, kteří se dostávali do vápna soupeře jak kombinačně, tak po skvěle zahrávaných standardních situacích Pulkerta a Fejfara. Bohužel v zakončení se nedařilo - brankář Matoušek se nejvíce zapotil při šancích Fejfara ve 25. minutě a Tomana ve 37. minutě, v obou případech výborně zasáhl. Na druhé straně hosté zahrozili jen sporadicky, Dastych všechny nebezpečné centry posbíral. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli Podolští chtěli zlomit obranu soupeře velkým množstvím centrů, které létaly do vápna. V 70. minutě se konečně dočkali, když Weinlich zakončil hlavou přesně, ale gól neplatil pro ofsajd. Hosté se nikam nehnali a bránili nerozhodný stav, ale při několika rychlých protiútocích domácí obranu zaměstnali. Naštěstí se jim v zakončení tolik nedařilo, většinou bránu netrefili. V 87. minutě zakončoval Skala k tyči, ale Matoušek chytil. A když v 90. minutě Toman zakončil hlavou těsně vedle, šlo se na penalty po remíze 0:0.

Penaltový rozstřel nezačal pro Kobylky dobře, když Matoušek chytil, ale Dastych dokázal také první penaltu chytit! Následovaly úspěšné pokusy Šáleného, Kupky a Skaly, přičemž další chycená penalta dala Dastychovi možnost rozhodnout v páté sérii. Domácí brankář neomylně zavěsil a rozhodl o bodu navíc pro Kobylky!

V zápase jako takovém byli Podolští lepší a dva body si určitě zaslouží. Jde sice o první domácí ztrátu, ale díky importu bodů ze hřišť soupeřů mají Podolští celkem 14 bodů. Navýšit tento počet se pokusí v neděli v Uhlířských Janovicích, hraje se od 14:30.

Fotogalerie: odkaz, odkaz

Branky: -

Sestava BP: Dastych - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Spáčil - Josef Fejfar, Pulkert, Tomáš Švadlenka, Čakovský - Weilnich (85. Skala), Jelínek. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Liblice: Matoušek – Vosecký, Pop (72. Buček), Fott, Řípa, Plachý (82. Nouzák), Rohn, Pačes, Šíma, Sochor, Kováč. Trenér David Hybeš.

Rozhodčí: Šnýdr Miroslav - Tichý Lukáš, Chládek Michal.

Diváků: 50.

Zpět