Ve středeční dohrávce nedalo béčko Ratajím šanci

10.05.2013 08:26

Bílé Podolí B - Rataje nad Sázavou 8:2 (5:1)

Místo březnové chumelenice se zápas hrál za krásného jarního počasí na krásně připraveném hřišti. Podolští neponechali nic náhodě a již v prvním poločase rozhodli o tom, že všechny body zůstanou doma.

Do zápasu vstoupili hráči benaga proti předposlednímu celku tabulky s jasným cílem - vstřelit co nejdříve gól a zlomit odpor bránícího se soupeře. Už v 6. minutě byl sám před brankářem Semínko, ale zatím se zastřeloval. V 9. minutě Semínko tentokrát nahrával a Spáčil brankáře propálil - 1:0. Ve 13. minutě Rataje sice roh odvrátily, ale pouze ke Spáčilovi, který míč vrátil před bránu a Toman z blízka pálil pod břevno - 2:0. Zápas vypadal rozhodnutě, ale Kupka, zbytečně fauloval ve vápně a Bureš penaltu proměnil, i když si na ni Červinka sáhl - 2:1. Za další dvě minuty však Skala z hranice vápna šajtlí zvýšil na 3:1 a ve 33. minutě Kupka penaltu odčinil po krásné Skalově uličce - 4:1. Ve 36. minutě se trefil i Semínko a mohlo být ještě veseleji, ale Švadlenka penaltu napálil jen do brankáře. Poločas tak skončil 5:1

Ve druhé půli přece jen koncentrace trochu opadla, ale Podolští se dál snažili kombinovat a dostat se do zakončení. V 55. minutě našel Spáčil Semínka - 6:1. V 62. minutě využily Rataje nedůrazu v obranné fázi a Novotný do prázndé brány snížil na 6:2. V 66. minutě Podolští překonali ofsajdovou past, Skala si položil brankáře a do prázdné brány dal na 7:2. Namlsaní diváci si žádali desítku, ovšem tu dostali pouze v hospodě. Na hřišti se skóre zastavilo na osmičce, kterou po Svobodově krásné přihrávce zařídil technickou střelou do šibenice Doubek - 8:2.

Kobylky si díky třem bodům upevnili místo ve středu tabulky a po dvou vyhraných zápasech je nálada přece jen veselejší. V neděli se hraje opět doma, tentokrát proti mnohem těžšímu soupeři - přijedou Bratčice. Pokud Podolští zápas zvládnou, výrazně se přiblíží k záchraně v premiérové sezóně ve III. třídě. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Rataje

Branky: 9. Spáčil, 13. Toman, 22. a 66. Skala, 33. Kupka, 36. a 55. Semínko, 88. Doubek - 20. Bureš, 64. Novotný

Sestava FC: Červinka - Jansa, Šilha, Kupka, Svoboda - Horký, Spáčil, Skala, Radek Toman (63. Jakub Fejfar) - Michal Semínko (56. Bohuslav Šváb), Švadlenka (46. Doubek).

Sestava Rataje: Kubišta - Novotný, Bureš, Vacka, Fencl, Pana, Rigo, Kocourek, Novotný, Procházka, Kozlík.

Rozhodčí: Procházka

Diváků: 35

Zpět