Vítězná série skončila v Tupadlech

17.10.2010 19:02

Tupadly - FC Bílé Podolí 2:1 (1:1)

V 9. kole I.B třídy skupiny C se odehrálo okresní derby - Tupadly přivítaly Bílé Podolí. Oba týmy na tom byly před zápasem s devíti body stejně. Podolští však měli mít psychickou výhodu, protože poslední tři zápasy vyhráli. V Tupadlech se však museli obejít bez Jiřího Antoše a jeho chytré přihrávky tentokrát citelně chyběly.

Hosté začali optickou převahou, která vyvrcholila v 9. minutě Spáčilovým přímým kopem z 30 metrů, který brankář s obtížemi vyrazil na roh. Centrem od rohového praporku Spáčil přesně našel Semínka, ale jeho střelu vykopl z brány hráč stojící na brankové čáře. V 15. minutě Jelínek doběhl dlouhý míč a zpětnou přihrávkou hledal Skalu. Jeho střela ve skluzu se však mezi tři tyče nevešla. V 17. minutě zahrál Mužátko nepovedenou malou domů, Semínko však byl u míče dříve než Chvátal a míč odkopl. Rozhodčí k údivu všech pískl do píšťalky a ukázal na značku pokutového kopu. Čmakal nezaváhal a poslal domácí do vedení. Hned o minutu později mohl srovnat Štoček, ale jeho trestný kop ze strany šel těsně vedle šibenice. O další minutu později vyrazil Beran gólovku domácích. Další minuty nabídly tlak Kobylek, ale sérii rohů domácí ubránili. Až ve 41. minutě se dostal k odraženému míči Mužátko, jeho střela se odrazila ke Spáčilovi, který křižnou střelou zaslouženě srovnal skóre. Pro Jana Spáčila to byl pátý gól v pátém zápase po sobě! Domácí chtěli zvrátit vedení na svou stranu, ale po sehraném signálu z rohu se pěkná střela z voleje mezi tři tyče nevešla. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Druhý poločas začal pro podolské špatně. Ve 49. minutě Semínko nezpracoval těžký míč, Chvátal mu utekl a přehodil vyběhnuvšího Berana - 2:1. Od tohoto okamžiku se přestal hrát fotbal a začal boj. Hosté se snažili o vyrovnání, ale srážela je vlastní nepřesnost. Až v 64. minutě vymysleli hosté signál z přímého kopu, ale se slabým zakončením neměl domácí brankář problém. V 77. minutě mohli domácí potvrdit vedení, ale Chvátal nedokázal využít nedorozumění Berana s Mužátkem a svou hlavičku poslal vedle. V 84. minutě se dostal k hlavičce Spáčil, ale jen díky nedovolenému zákroku domácího obránce ji neposlal do sítě. Zůstalo však pouze u jedné penalty. Závěrečný tlak hostů, při kterém se vydal do vápna i Beran, vyrovnání nepřinesl. Domácí tak v zápasu plném nepřesností zvítězili a v tabulce se posunuli o tři body výše.

Podolští nebyli v zápase horším týmem, ale na druhou stranu bylo v jejich hře až příliš nepřesností a nedokázali dát finální přihrávku. A tak domácí vyhráli zaslouženě, protože dali o gól víc než soupeř. Kobylky se pokusí získat nějaké body do tabulky pravdy příští týden v Rožďalovicích, kde hrají v sobotu od 15:30 hodin.

Branky: 17. Čmakal z pen., 49. Chvátal - 41. Spáčil

Sestava: Beran - Mužátko, Semínko, Štoček, Lukáš Toman - Spáčil, Zelený, Šálený, Švadlenka (58. Šilha, 80. Šmíd) - Jelínek, Skala

Fotogalerie: Tupadly - FC BP

Zpět