Vstup do jara bez bodu

27.03.2011 10:38

FC Bílé Podolí - Sokoleč 1:3 (0:2)

První poločas jarní sezóny začali fotbalisté Sokolče zostra – břevno v 9. minutě mělo být pro domácí varováním. Další vyloženou šanci si hosté vypracovali v 16. minutě, ale to se ještě zastřelovali. Ve 20. minutě se už skóre měnilo, to když střela z 20 metrů zapadla přesně k tyči a bylo to 0:1. Ve 28. minutě se osmělili také Podolští, ale Skalovu loženku vyrazil brankář na roh. Hned o minutu později se do šance dral Šálený, ale jeho přihrávka ve vápně adresáta nenašla. Domácí se hnali za vyrovnáním, Semínko se dostal k hlavičce z nadějné pozice, ale střílel vedle. Ve 33. minutě po trestném kopu Štočka opět hlavičkoval Semínko, ale zazvonila pouze tyč. Co se nepovedlo domácím, to zvládli hosté dokonale. Ve 38. minutě se po rychlém protiútoku opět měnilo skóre a bylo to už 0:2.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s cílem pokusit se o zdramatizování zápasu. To se málem povedlo ve 48. minutě po akci Jelínka, který po slalomu ve vápně Sokolče přihrál Spáčilovi, ale ten z vyložené pozice minul. Sokoleč o minutu později potvrdila pravidlo nedáš-dostaneš a třetím gólem zřejmě rozhodla o tom, že si z Bílého Podolí odveze všechny body. V 57. minutě mohli hosté náskok navýšit, ale v gólové šanci namířil svůj lob hostující útočník nad Beranovu bránu. V 58. minutě neudržel nervy hostující Vodrážka, který zbytečně vrazil do Jelínka a rozhodčí ho poslal do sprch. Přesilovku využil Jelínek v 71. minutě, když po centru Štočka hlavou snížil – 1:3. I přes viditelnou snahu domácích Kobylek si Sokoleč náskok hlídala. A když už se Podolští dostali do zakončení, zasáhl spolehlivý brankář hostů – například v 90. minutě, když vyrazil na roh střelu Spáčila.

Start do jarní části se tak fotbalistům FC Bílé Podolí nevydařil. Za kvalitním soupeřem zaostávali téměř ve všech herních činnostech, i proto si hosté odváží body zcela zaslouženě. Podolští se pokusí získat ztracené body hned za týden v Milovicích. Hraje se v sobotu 2.4. v 10:30.

Fotogalerie: FC BP - Sokoleč (26.3.2011)

Branka: Jelínek

Sestava: Beran - Toman, Semínko, Štoček, Jakub Fejfar - Spáčil, Skala, Šálený, Josef Fejfar (46. Zelený) - Chmelař, Jelínek

Zpět