Z Bratčic přivezlo benago bod

15.10.2012 19:37

Bratčice - Bílé Podolí B 1:1 (0:0)

Podolské benago zajíždělo na hřiště Bratčic s cílem bodovat, což se sice povedlo, ale vzhledem k průběhu a množství zahozených šancí nemohou být hosté s jedním bodem spokojeni.

Na velmi těžkém terénu to vypadalo, jako by hráči místo kopaček nasadili brusle. Hosté se tak nedostali ke své kombinační hře, domácí hráli nakopávané míče na útočníky, ale obrana Kobylek byla pozorná. Do první šance se dostal Šváb, jehož krásná střela skončila na břevně a následnou dorážku poslal Spáčil do tyče. Ve 30. minutě šel trestný kop Štočka z 20 metrů těsně vedle. Ve 35. minutě šel z půlky sám na bránu Toman, ale stoper ho doběhl a k zakončení se nedostal. Největší šanci první půle spálil ve 40. minutě Kupka, který sám před brankářem trefil jeho nohu. I proto skončil poločas bez branek.

Ve druhé půli pokračovala nepříliš pohledná kopaná. Z dálky pálili Spáčil, Toman a Kupka, ale vždy mimo. Až uvolnění Švába u lajny a jeho následný centr přinesl změnu skóre, když Štoček hlavou překonal brankáře - 0:1. Podolští se dostali na koně a chtěli přidat druhý gól - v 65. minutě Weinlich z úhlu pálil do brankáře, v 70. minutě Kupkův nepovedený centr skončil na břevně a následný závar obrana odvrátila. Trest přišel v 75. minutě po několikátém brejku Bratčic ve druhé půli - Podolští ztratili míč u rohového praporku na soupeřově polovině, následně prohráli dva osobní souboje a domácí Javůrek střelou k tyči vyrovnal - 1:1. Času na rozhodnutí bylo dost, ale přes urputnou defenzivu se hosté nedokázali prosadit. Na druhé straně byla k vidění nebezpečná hlavička po rohu - naštěstí těsně vedle. Když v poslední minutě po Štočkově centru pálil Weinlich jen do brankáře, rozešli se soupeři smírně 1:1.

Kobylky tak zažily již druhé nevydařené utkání na hřišti soupeře z nižších pater tabulky - po Paběnicích nedokázaly vyhrát ani v Bratčicích. Na druhou stranu jde o bod z venku a pokud se dostaví zlepšené výkony a více klidu v zakončení, budeme body pravidelně sbírat i nadále. Těžká písemka čeká benago v sobotu, kdy na svém hřišti přivítá Suchdol B. Hraje se od 15:30.

Fotogalerie: Bratčice - FC BP B

Branky: 75. Javůrek - 61. Štoček

Sestava FC: Červinka - Jakub Fejfar, Lukáš Toman, Svoboda, Doubek (61. Kachmarskyy) - Radek Toman (50. Jansa), Šváb, Spáčil, Weinlich - Kupka, Štoček.

Rozhodčí: Mojžíš

Diváků: 45

Zpět