Z Církvice přivezlo béčko tři body

09.04.2017 14:10

Církvice - Bílé Podolí B 2:4 (2:2)

Tak takhle by to šlo! Po dvou nevydařených jarních zápasech benago ukázalo, že fotbal přes zimu hrát nezapomnělo a ze hřiště druhého týmu tabulky přivezlo všechny body za výhru 4:2! Před zápasem Podolští trochu čachrovali se sestavou, protože pár minut před výkopem zjistili, že v zápise mají tři hráče ze soupisky áčka, přičemž povolení jsou pouze dva. Narychlo se tak musely přeskupit všechny řady, včetně brankáře.

Podolští začali aktivně a už ve 2. minutě centroval Kupka na Weinlicha, který z 10 metrů mířil jen těsně vedle. Domácí odpověděli střelou z vápna, kterou Jansa robinzonádou vyrazil na roh. Ve 13. minutě přesně načasoval Horký přihrávku na Kupku, který udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné brány - 0:1. Další nadějnou šancí hostů byla střela Netáhla ve 20. minutě, kterou brankář kryl. Ve 26. minutě bylo vyrovnáno, když Dušek vystihl nedůraznou malou domů a lobem vyrovnal na 1:1. Neuběhla ani minuta a domácí vedli - po chybě v rozehrávce postupoval sám na brankáře Vocl - 2:1. Domácí byli v laufu a mohli přidat i třetí branku, ale Jansa na brankové čáře zasáhl po rohu a poradil si i s další střelou z vápna. Hosté zahrozili ve 40. minutě, kdy Kupka střelou z vápna branku těsně minul. O minutu později vystihl malou domů Kachmarskyy, ale pokus o lob brankář Cink zneškodnil. Přesto se do kabin odcházelo za remízového stavu - Weinlich ideálním centrem našel hlavu Kachmarského, který vyrovnal na 2:2.

Také ve druhé půli bylo k vidění několik šancí - domácí měli územní převahu, ale nebezpečnější byli hosté, kteří hrozili z brejků. V 50. minutě se opět nepodařilo Kachmarskému přelobovat Cinka, na druhé straně Jansa dvakrát výborně vyběhl proti průnikům ze strany. V 65. minutě hlavičkoval Frčka po rohu těsně nad břevno. V 74. minutě utekl Horálek po levé straně, Kupka připravil míč Štočkovi a jeho střela z vápna i díky teči obránce zapadla pod břevno - 2:3. Domácí si ve snaze o vyrovnání připsali několik rohů a trestných kopů, ale do gólové šance se nedostali. Na druhé straně mohl rozhodnout Frčka, ale místo střely volil přihrávku. Netáhlův samostatný únik zase zastavil Cink. Ani v 89. minutě si Netáhlo na Cinka nepřišel, ale vadit mu to nemuselo, protože vyražený míč uklidil do sítě Štoček - 2:4.

Po dvou pořážkách v úvodu jara Podolští nečekali, že zrovna v Církvici nějaké body uhrají. Po prvním poločase bylo cílem dotáhnout utkání alespoň do penalt a nakonec to dopadlo tak, že si Podolští odvezli všechny body. Hráči benaga oproti minulým zápasům zvýšili nasazení a měli z fotbalu radost, což bylo na hřišti vidět. Divákům se ofenzivní zápas musel líbit. I další zápas hraje benago venku - v sobotu od 17 hodin v Křeseticích.

Branky: 25. Dušek, 26. Vocl - 13. Kupka, 43. Kachmarskyy, 74. a 90. Štoček.

Sestava FC: Jansa - Frčka, Šilha, Jakub Fejfar, Svoboda (56. Horálek) - Horký (70. Jan Švadlenka), Štoček, Netáhlo, Weinlich - Kupka, Kachmarskyy.

Sestava Církvice: Cink - Uhlíř, Nývlt, Vrba, Macháček, Němec, Novák, Jungwirth, Dušek, Vocl, Yuzhaninov. Střídali: Procházka, Volenec, Křížek, Němec, Bilyi.

Rozhodčí: Blatný Matěj.

Zpět