Z derby berou Kobylky jen bod, Čáslav uspěla na penalty

24.04.2016 09:13

Bílé Podolí - Čáslav B 1:2 na penalty (1:0)

Do Bílého Podolí přijela rezerva Čáslavi, která sice na jaře neuhrála zatím ani bod, ale základní sestava napovídala, že si hosté tentokrát pro body jedou. Podolští jsou na dohled sestupovým pozicím, proto také šli do zápasu s cílem bodovat, ideálně vyhrát. Nakonec si oba soupeři body rozdělili a v penaltové loterii byli šťastnější Čáslavští, stejně jako na podzim.

Utkání začali lépe hosté a výsledkem jejich tlaku bylo nebezpečné zakončení Lebdušky, které Beran reflexivně vyrazil na roh. Domácím se podařilo hru vyrovnat a Fejfar svým aktivním napadáním donutil obranu k chybě v rozehrávce, kterou potrestal Švadlenka, zakončující pohotově do odkryté brány - 1:0. Pro Kobylky mohlo být ještě veseleji ve 25. minutě, kdy po další chybě obrany zakončoval Fejfar, ale ve vyložené šanci míč netrefil dobře a poslal ho vedle Dastychovy brány. V prvním poločase se více šancí neurodilo, na výsledkové tabuli svítilo skóre 1:0.

Také do druhé půle vstoupili aktivněji hosté a tentokrát se dokázali gólově prosadit - Špičákovu střelu Beran ještě vyrazil, ale po následném centru se prosadil z druhé vlny zakončující Richard - 1:1. V 55. minutě mohli hosté dokonat obrat - Ronovský překonal ofsajd-systém a postupoval sám na Berana, udělal mu kličku do strany, ale naštěstí moc dlouhou a vracející se Šváb míč odkopl do bezpečí. Následovala pasáž nahoru-dolů, ve které se oba celky snažily strhnout výsledek na svou stranu, ale v předfinální a finální fázi měly navrch obrany nad ofenzivami. Největší šanci na změnu skóre zmařil Špičákovi výborným zákrokem Beran. Utkání skončilo remízou 1:1 a šlo se na penalty.

Všech 12 exekutorů trefilo bránu, ale hned pětkrátrát se vyznamenali brankáři - dvakrát Beran a třikrát Dastych. Bod navíc tak berou Čáslavští.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu a muselo se divákům líbit. Remíza je zřejmě zasloužená - Podolští mohli zápas rozhodnout za stavu 1:0, naopak za stavu 1:1 měli více šancí hosté. Pro Kobylky jde o komplikaci, protože v tabulce I.B třídy mají už jen 3 body náskok na sestupové pozice, navíc musí v poslední době řešit problémy s absencemi hráčů. Příští kolo bude opět velmi důležité z hlediska vývoje v tabulce - Podolští nastoupí v Poděbradech na Slovanu v neděli od 17 hodin.

Branky: 19. Švadlenka - 53. Richard.

Sestava FC: Beran - Semínko, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda (45. Kupka) - Josef Fejfar, Čakovský, Štoček, Martin Šváb - Jelínek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Čáslav: Dastych - Havránek (39. Horák), Kopecký, Výborný, Martínek - Zoufalý (77. Vašíček), Richard, Král, Lebduška (63. Kubát) - Špičák, Ronovský.

Rozhodčí: Zoufalý David - Kocourek Lukáš, Řípa Jiří. 

Diváků: 85. 

Zpět