Z Jesenice bez bodu, za to rozlučka se povedla

18.06.2012 09:51

Jesenice - Bílé Podolí 5:0 (2:0)

K poslednímu zápasu jeli Podolští bez starostí a chtěli si zápas užít. Ve velkém vedru se však běhalo špatně, navíc byli hosté myšlenkami zřejmě již na rozlučce v Bílém Podolí. Paradoxem je, že kdyby Kobylky v Jesenici, které také o nic nešlo, vyhráli, skončily by na 4. místě. Po porážce je z toho nakonec 9. místo, což jen potvrzuje vyrovnanost letošního ročníku I.B třídy, skupiny D.

V prvním poločase byla hra vyrovnaná, domácí sice kombinovali po zemi, ale do šancí se nedostali. Hosté hrozili z chyb soupeře, ale nedokázali akce dotáhnout k zakončení, výjimkou byl Jelínek, jehož střelu brankář chytil. Ve 30. minutě se domácí dostali do vedení po střele z vápna (viz fotogalerie) - 1:0. Ještě do poločasu přidali po pěkné akci druhý gól - 2:0.

Místo snížení a snahy ještě něco udělat s výsledkem přišla v 55. minutě třetí branka v síti hostů a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto - 3:0. Domácí hráli bez starostí, hostům se nedařilo. Jeseničtí přidali další krásné branky, při kterých Jansa neměl šanci, a střelami z hranice vápna zvýšili až na 5:0. Konečný hvizd byl pro hosty vysvobozením, poslední zápas se bohužel nepovedl.

Po cestě z Jesenice čekala hráče příjemnější část dne, a to rozlučka, při které se na prohru rychle zapomnělo, navíc když Češi porazili Poláky a postoupili na Mistrovsktví Evropy do čtvrtfinále!

Fotogalerie: Jesenice - FC BP (16.6.2012)

Sestava: Jansa - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Svoboda - Josef Fejfar, Štoček (70. Kupka), Zelený (75. Šváb), Švadlenka (80. Heřmánek)  - Šálený, Jelínek.

Zpět