Z Křesetic přivezlo benago všechny body

05.05.2014 21:50

Křesetice - Bílé Podolí B 1:3 (0:1)

Utkání v Křeseticích předcházela nelichotivá situace - podolské týmy měly souběh a hned několik hráčů bylo na marodce. V Bílém Podolí zůstalo čtrnáct hráčů včetně trenéra Švába, zbytek odjel do Křesetic pokusit se přivézt alespoň bod. To se nakonec podařilo ve velkém stylu, benago zvítězilo 3:1 a odvezlo si všechny body.

Utkání se hrálo na podmáčeném terénu, i tak byl k vidění poměrně atraktivní fotbal. Hosté začali v deseti, protože čekali na Radka Tomana, který přijel asi v 10. minutě. Přesto vstoupili do utkání lépe a zkušeně kontrolovali střed hřiště. Pasy za obranu dělaly domácím problémy, ale úvodní čtvrthodinka branku nepřinesla. Poté z třiceti metrů napřáhl právě Toman, přišla chyba domácího brankáře a míč skončil v síti - 0:1. Křesetice ze sebe shodily počáteční zábrany a pustily se do útočení, ovšem podolská obrana hrála zkonsolidovaně a v čele s navrátilcem do sestavy Zeleným bránila úspěšně své území. Když už míč prošel za obranu, byl připraven brankář Nečas, který využíval mokrého terénu a sbíral dlouhé míče na kraji vápna. Ke konci poločasu měli hosté šance ze standardních situací, ale žádná nebyla branková a tak se do kabin odcházelo za příznivého stavu 1:0 pro Kobylky.

O poločasové přestávce vládla v kabině velmi dobrá nálada a hosté věděli, že pokud se nedopustí závažnější chyby, utkání dovedou do vítězného konce. Do první gólové šance se ale dostali domácí, když se tváří v tvář ocitli před Nečasem, ten ale nedopustil vyrovnání a střelu z úhlu vytáhl na roh. To byl zřejmě klíčový moment utkání. Krátce poté využil Kachmarskyy zaváhání v rozehrávce a stála před ním už pouze prázdná branka, jeho zakončení však k údivu všech skončilo jen na břevně a Křesetičtí odvrátili situaci na roh. Z něj už ale nekompromisně zakončil nehlídaný Toman a zvýšil stav utkání na 0:2. Domácí věděli, že za tohoto stavu už nemají co ztratit a vrhli všechny své síly do útoku. Podolští si věděli rady a týmovým výkonem drželi příznivý stav. V 80. minutě se dokonce hosté vrhli do protiútoku, Doubek dostal perfektní pas a při snaze zakončit byl nekompromisně sražen k zemi skluzujícím obráncem. Červená karta sice nepřišla, ale pokutový kop bezpečně proměnil Štoček, který poslal brankáře na opačnou stranu - 0:3. V závěru zápasu dostali domácí příležitost k snížení. Trestný kop z 22 metrů rozehráli podél zdi na volného Pokorného, který zkušeně obstřelil podolského brankáře na zadní tyč - 1:3.

Kobylky po kvalitním týmovém výkonu zvítězily v Křeseticích zaslouženě, odvezly si 3 body a upevnily si krásné třetí místo v tabulce III. třídy. Už už se zdálo, že poprvé v sezóně udrží Podolští čisté konto, ale prostě jim letos není přáno. Body ani dobrý pocit z vítězství už jim to ale nesebralo. Naopak poněkolikáté se potvrdilo, že benago dokáže předvést kvalitní výkon a přivézt body ze hřiště soupeře i ve chvíli, kdy je souběh s áčkem. Další utkání se hraje v Bílém Podolí a naším soupeřem budou Tupadly B. Přijdte nás v neděli od 17 hodin podpořit!

Branky: Pokorný - Toman 2, Štoček z penalty.

Sestava FC: Nečas - Jan Švadlenka, Šilha, Zelený, Jansa - Kachmarskyy, Radek Toman, Skala, Spáčil - Doubek, Štoček (80. Marek Semínko).

Rozhodčí: Löwe Vilém (OFS Kolín).

Zpět