Zdislavice si z Bílého Podolí odvezly bod

06.05.2012 14:53

Bílé Podolí - Zdislavice 2:2 (2:0)

V ten nejnevhodnější moment přišli Podolští o domácí sérii tříbodových zisků - s tabulkovým sousedem Zdislavicemi jen remizovali a v tabulce pravdy klesli na nelichotivých -6 bodů.

První poločas začal velkým lijavcem, který pomohl domácím - už ve 2. minutě našel Antoš na hranici vápna Šáleného, jehož střela levačkou šla o metr vedle. V 11. minutě opět střílel Šálený, ale brankář byl na místě. Domácí se dočkali ve 21. minutě, kdy Šálený vystihl rozehrávku, nahrál napříč vápnem volnému Antošovi, který zavěsil - 1:0. Ve 25. minutě si Antoš udělal z obránců slalomové tyčky, ale zakončil jen do boční sítě. Ve 29. minutě padl druhý gól jako přes kopírák - tentokrát přihrával Fejfar a Antoš opět neměl problém trefit odkrytou branku - 2:0. Ve 36. minutě centr Jelínka usměrnil Antoš do míst, kde stál brankář, který reflexivně vyrazil. Ve 38. minutě byl Jelínek u míče dříve než vyběhnuvší brankář, z úhlu však trefil jen tyč! I další šanci měl Jelínek - dobře si míč na hranici šestnáctky zpracoval, obešel brankáře, přes kterého upadl, ale penalta se nepískala - nutno dodat, že správně. Do kabin se mohlo jít ještě veseleji, ale Fejfar samostatný únik z poloviny hřiště zakončil vedle! Domácí měli zápas plně pod kontrolou a mohli jen litovat, že nedokázali vstřelit více než dvě branky - poločas 2:0.

Druhý poločas Podolští krutě podcenili - místo kontroly hry nechali kombinovat hosty, kteří se v 50. minutě dostali po chybě stopera k zakončení z malého vápna - naštěstí nad. V 58. minutě měl na kopačce pojistku Jelínek, z gólové pozice však přestřelil. V 69. minutě přetavili hosté optickou převahu ve snížení - 2:1. Zdislavice prakticky nepouštěly domácí fotbalisty k míči a do vápna létal jeden centr za druhým. Na druhé straně se dostal do brejku Jelínek, jehož kličku brankář zachytil. V 82. minutě po několika chybách domácích ať už u lajny nebo ve vápně hosté srovnali - 2:2. Následovalo několik nebezpečných rohů Zdislavic, které však Nečas ve spolupráci s obranou vyřešil. Na druhé straně v nastavení pálil z hranice vápna Antoš, brankář se jen ohlédl, ale míč o centimetry minul jeho tyč. Zápas dvou rozdílných poločasů skončil remízou 2:2.

Po celé utkání zkrápěl hřiště vytrvalý déšť, který přinesl také první jarní domácí ztrátu bodů. Podolští doplatili na neproměnění šancí - vždyť první poločas mohl skončit výsledkem 5:0! Místo toho přišla krize, zlepšený výkon Zdislavic a vyrovnání. Nakonec mohli hosté odjet se všemi body, ale to by asi chtěli příliš, i remíza je pro ně jistě úspěchem. Příští kolo jede áčko do Votic, kde s výkonem předvedeným ve druhém poločase nemá šanci na dobrý výsledek. Na druhou stranu nepříznivá série ze hřišť soupeřů se musí jednou prolomit, tak proč ne zrovna ve Voticích? Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Zdislavice

Branky: 21. a 29. Antoš - 69. Filip, 82. Pecháček

Sestava: Nečas - Mužátko, Semínko, Bareš, Svoboda - Švadlenka, Zelený, Antoš, Fejfar (76. Kupka) - Šálený, Jelínek.

Zpět