Zlepšený výkon proti Chotusicím v úterý na body nestačil

13.06.2013 06:42

Bílé Podolí B - Chotusice 1:2 (0:1)

Po nevydařeném výkonu v Sedleci si chtělo benago napravit reputaci v domácím zápase proti Chotusicím, které v případě výhry měly ještě teoretickou naději na druhé postupové místo do OP. Hned po zápase však vzala naděje za své, když Kaňk vyhrál v Suchdole a mohl slavit postup. Výkon domácí sice nepodali špatný, ale chotusickým stačily dva rychlé brejky a dva góly sourozenců Goliášových.

Domácí do utkání vstoupili odhodlaně a měli blízko k prvnímu gólu - v 5. minutě Fejfarovu ránu zpoza vápna brankář Veselý vyrazil na roh. V 8. minutě se k trestnému kopu postavil Spáčil a z 20 metrů těsně přestřelil. Ve 20. minutě se do gólovky dostal Chmelař, ale Veselý byl na místě a vyrazil na roh. Tlak domácích vrcholil, ale Veselého branka byla zakletá - ve 21. minutě trefil Semínko tyč a ve 25. minutě Doubek po Skalově centru hlavou břevno. Ve 29. minutě hosté odvrátili roh, vyrazili do rychlého brejku a J. Goliáš sám před Jansou střílel nechytatelně k tyči - 0:1. Ve 35. minutě mohlo být s domácími ještě hůře, ale Dospěl po zpětné přihrávce netrefil prázdnou bránu. Na druhé straně se do další šance dostal Chmelař, ale ani tentokrát si na Veselého nepřišel. Poločas skončil 0:1.

Do druhé půle šly Kobylky s cílem vyrovnat, ovšem tyto plány vzaly za své už ve 49. minutě, kdy se po kombinaci s J. Goliášem prosadil střelou z vápna R. Goliáš - 0:2. Domácím nezbývalo než útočit, což byla voda na mlýn chotusickým snajprům, ale Jansa několikrát výborně zasáhl, včetně likvidace samostatného úniku J. Goliáše. Snížit mohli domácí v 70. minutě po závaru ve vápně, ale obrana odvrátila na roh. V 76. minutě pronikl do střelecké pozice Svoboda, za jehož bombou se Veselý jen ohlédl, mezi tři tyče se však nevešla. V 79. minutě se domácí konečně a zaslouženě dočkali, když Semínko poslal odražený míč z blízka do sítě - 1:2. V 82. minutě pálil opět nebezpečně Svoboda, ale opět vedle. Následně Šváb ve velkém vápně místo střely volil kličku, kterou sice "vymotal" obránce, ale k zakončení se nedostal. V 88. minutě mohl alespoň bod vystřelit Horký, ale jeho dalekonosný pokus skončil těsně nad břevnem. Zápas skončil vítězstvím hostů 2:1.

Pro domácí znamená porážka návrat na nulovou hodnotu v tabulce pravdy, přičemž se rozhodně nebudou chtít dostat do mínusového stavu. To zajistí jedině vítězství v posledním kole nad Kluky a oplacení půl roku staré porážky rozlučkou zdecimovaných podolských hráčů (viz odkaz). Hraje se v sobotu od 17 hodin, následuje rozlučka.

Branky: 29. J. Goliáš, 49. R. Goliáš - 79. Semínko

Sestava FC: Jansa - Jakub Fejfar (23. R. Toman), Kupka, Semínko, Svoboda - Horký, B. Šváb, Spáčil, Skala - Doubek, Chmelař (62. Kachmarskyy).

Rozhodčí: Kučera

Diváků: 35

Zpět