Generálka v Přelovicích splnila očekávání

19.03.2012 08:29

Přelovice - Bílé Podolí 2:5 (2:1)

Poslední přípravné utkání jeli sehrát Podolští fotbalisté do Přelovic na půdu aktuálně druhého celku pardubického okresního přeboru. Podolští dokázali oplatit soupeři porážku z letní přípravy, kdy doma prohráli 1:3 (viz odkaz).

Úvod prvního poločasu přinesl zajímavou situaci - ve 20. vteřině byla odpískaná penalta! Domácí proměnili a od 1. minuty vedli 1:0. Po půlhodině hry srovnal z brejku Fejfar, když svou střelu z 25 metrů poslal do šibenice - 1:1. První poločas však vyhráli domácí - po chybě v rozehrávce zakončili rychlý protiútok ranou pod břevno - 2:1.

Ve druhém poločase ubývaly domácím v letním počasí síly, góly stříleli jen hosté. V 53. minutě sehráli Fejfar se Šáleným nacvičený roh a druhý jmenovaný na přední tyči přehodil brankáře - 2:2. V 59. minutě využil Švadlenka chyby brankáře, který mu nabídl míč na zlatém podnose - 2:3. V 65. minutě mohl přidat další gól Kupka po pěkném uvolnění od Šáleného, ale šanci zmařil vyběhnuvší brankář, který se vyznamenal i v 70. minutě proti střele Šáleného zblízka. Jedinou nebezpečnou akci domácích ve druhém poločase zastavilo v 75. minutě břevno po pěkné střele zpoza vápna. V 83. minutě přidal čtvrtý gól Fejfar po Kupkově zpětné přihrávce - 2:4. Minutu před koncem ještě upláchl domácí obraně Šálený a stanovil konečný výsledek na 2:5.

Bílé Podolí nastoupilo v kvalitní sestavě, chyběli jen Jelínek, Antoš a Spáčil. Po strašném začátku se Podolští soupeři vyrovnali a ve druhé půli ovládali hřiště. V sobotu 25. března od 15 hodin se Podolští pokusí na výkon navázat v utkání s Kondrací, kde půjde o první jarní body do tabulky I.B třídy.

Branky: Fejfar 2, Šálený 2, Švadlenka

Sestava: Nečas (46. Beran) - Toman, Semínko, Mužátko, Svoboda - Fejfar, Zelený, Čakovský, Vávra - Šálený, Švadlenka. Střídali: Štoček, Kupka.

Zpět