Áčko doma poprvé padlo, Pečkám stačil jediný gól

11.04.2022 20:55

Bílé Podolí - Pečky 0:1 (0:1)

Sedm domácích zápasů nepoznaly Kobylky hořkost porážky, ale osmý zářez nepřidaly. Pečkám totiž stačil jediný gól na to, aby si odvezly všechny body.

Do zápasu lépe vstoupili domácí a hned po dvou minutách se dostal po rohu k hlavičce Švadlenka, ale brankář dobře zasáhl. To byla bohužel na dlouhou dobu poslední šance, protože iniciativu převzali hosté - po dvou střelách ze střední vzdálenosti musel zasahovat Dastych, tu druhou navíc dorazili hosté do sítě, ale pro ofsajd gól neplatil. Jenže Podolští se nepoučili a nadále zůstali pasivní, takže další střela zpoza vápna už v síti skončila - 1:0. Oproti bojovným výkonům z předchozích zápasů byl k vidění jen slabý odvar, domácí se nemohli dostat do tempa a do šance se prodrali až v poslední minutě poločasu - po Štočkově trestném kopu vznikl závar ve vápně Peček, ale nakonec ani tentokrát k zakončení nedošlo.

Ve druhé půli to bylo o něčem jiném - Podolští převzali iniciativu a hnali se do útoku. Sice drželi míč a dokázali několikrát poslat nebezpečné centry do vápna, ale finální fáze nebyla dobrá a brankář Cmár žádnou gólovou šanci řešit nemusel. Radovnického hlavička nebyla důrazná, po Tyšerově napadání si hostující stoper při nepovedeném odkopu trefil vlastní břevno. V 80. minutě musel předčasně do sprch hostující Králík za ohnání se loktem po soupeři, ale desetiminutové obléhání vápna hostů ke změně skóre nevedlo. Až v poslední minutě měl na noze vyrovnání Chmelař, jenže trefil jen brankáře. Podolská tvrz padla, Pečky vyhrály 1:0.

Kobylky nebyly v zápase horším celkem, ale v koncovce se trápily, navíc už druhý duel po sobě neskórovaly. První domácí porážka přišla v nejnevhodnější chvíli - do klidného středu tabulky se začala dotahovat mužstva z dolních pater. V dalším kole se hraje opět venku - tentokrát v neděli na půdě Městce Králové. Zápas začíná v 17 hodin.

Branka: 17. Králík.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa (74. Chmelař) - Fejfar (74. Kubát), Štoček ml., Radovnický - Tyšer, Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Pečky: Cmár - Richter, Lindner, Pikner, Králík, Křivský, Švára, Buřič, Novák, Holub, Materna. Střídali: Macháček, Pikner, Zborník.

Rozhodčí: Stejskal Miloš - Tichý Lukáš, Obrajtr Tomáš. Delegát: Holý Václav.

Diváků: 50.

Zpět