Áčko je doma stále stoprocentní, tentokrát odjel s prázdnou Městec Králové

14.10.2019 20:04

Bílé Podolí - Městec Králové 2:1 (1:1)

V důležitém utkání proti týmu ze spodních pater tabulky museli Podolští bodovat, pokud se chtěli v tabulce udržet na dosah klidnému středu. V opačném případě by se totiž Městec na Kobylky dotáhl. Po hektickém průběhu, kdy Podolští museli překonat nejen kvalitu soupeře, se nakonec radovali z vítězství a nadále pokračují ve vítězné šňůře na domácí půdě. 

Hned v první minutě se projevila arogance moci v podání rozhodčího Petýrka: Dastych sebral dlouhý nákop, ale předchozí souboj dobíhajícího obránce s útočníkem byl posouzený jako penaltový! Jenže Dastych se před zápasem dobře rozcvičil a penaltu dokázal vyrazit. Hosté se dostali do mírného tlaku a také do jedné šance, ale po průniku do vápna naštěstí zakončili těsně vedle. V 19. minutě se po faulu na Švadlenku chopil rozehrání trestného kopu z 20 metrů Luboš Štoček starší a výstavní trefou do šibenice otevřel skóre - 1:0. Podolští se po zbytek prvního poločasu bránili, ale do šancí soupeře nepouštěli. Až těsně před poločasem propadl míč na velkém vápně k Šustovi, který vyrovnal na 1:1. Všechny první poločasy Městce Králové na hřišti soupeře skončily výsledkem 1:1, zápas v Bílém Podolí nebyl výjimkou.

Hosté si však psychickou výhodu z vyrovnání do šatny do druhého poločasu nepřenesli - byli to domácí, kteří se díky skvělé akci, na jejímž konci byl angličanem zakončující Weinlich, dostali do vedení 2:1. Jenže potom se začal naplňovat scénář několika posledních zápasů: podolským hráčům rychle docházely síly a na lavičce nebyl nikdo, kdo by mohl vystřídat. Navíc na hřišti to pěkně jiskřilo: v 68. minutě nejprve Táborský loktem mimo souboj o míč udeřil Radovnického, což rozhodčí "neviděl", načež v pokračující akci dostal Toman za skluz právě na Táborského druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Po konzultaci s pomezním dostal následně druhou žlutou kartu i Táborský a pokračovalo se v deseti na obou stranách. V 72. minutě kopali hosté přímý kop ze stejné pozice, ze které v první půli skóroval Štoček, ale Dastych skvělým zákrokem vyškrábl míč na roh! To byl zřejmě rozhodující moment zápasu, protože do další šance už se hosté i přes velkou územní převahu nedostali. Na druhé straně mohl rozhodnout Švadlenka, který hned dvakrát postupoval sám na brankáře, ale Chrastný v obou případech míč vyrazil, stejně jako při gólové šanci Tyšera v průběhu dlouhého nastavení. To už naštěstí Kobylky mrzet nemuselo, tři body zůstaly doma!

Podolští dotáhli zápas do vítězného konce silou vůle, šrámů během zápasu totiž utrpěli spoustu a v závěru je chytaly křeče. Děkovačku si nejvíce užili diváci, kte cítili velké zadostiučinění vůči rozhodčím, kteří svou kvalitou odpovídali čtvrté třídě. Utkání mělo smutnou dohru, když do zápisu byly napsané lživé informace o slovním napadení rozhodčích členkou realizačního týmu. Ale tím to vlastně všechno do sebe zapadá: rozhodčí už přijeli s cílem vyprovokovat diváky, hráče a realizační tým, k čemuž stačí odpískat vymyšlenou penaltu a neodpískat pár likvidačních zákroků. Klub zřejmě dostane pokutu, protože co je uvedené v zápise, to je svaté. To, že se rozhodčí hráčům a funkcionářům vysmívají a dokonce jim vyhrožují, je nenapadnutelné. V takovém prostředí se těžko hraje fotbal pro zábavu. Další zábava čeká Kobylky v sobotu v Poděbradech - hraje se už v 10:15!

Branky: 19. Štoček st., 56. Weinlich - 44. Šusta.

Sestava BP: Dastych - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Šejvl (14. Štoček st., 90. Šváb) - Tyšer, Štoček ml., Fejfar, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Městec Králové: Chrastný - Janouch (79. Štěrba), Němec L., Táborský, Míča, Němec A., Synek (81. Rygl), Černovský, Šusta (61. Havelka), Tůma, Ročín. Trenér: Oldřich Budka.

Rozhodčí: Petýrek Václav - Stumpf Jaroslav, Čechmánek Igor.

Diváků: 80.

Zpět