Áčko jede na vítězné vlně, tři body přivezlo i z Liblic

07.05.2022 20:26

Liblice - Bílé Podolí 0:2 (0:1)

Podolští jeli na půdu soupeře z dolních pater tabulky bez starostí - se třemi výhrami v zádech a třiceti body v tabulce nakonec potvrdili roli favorita. Díky brankám Štočka a Švadlenky se vyhoupli už na čtvrtou příčku!

Na malém a hrbolatém hřišti začali lépe Podolští a v prvních pěti minutách nepůjčili domácím míč, ale územní převaha k žádné šanci nevedla. Podolští byli důraznější v osobních soubojích a vypracovali si několik standardek, ale Švadlenkovu hlavičku Hrdinka skvěle vychmátl na roh a Kupka na zadní tyči netrefil odkrytou bránu. Ani Kubátova hlavička se mezi tři tyče nevešla, stejně jako na druhé straně zakončení domácích po rohu. Až ve 32. minutě byl sražen na hranici vápna Radovnický a Štoček následný trestný kop uklidil přesně k tyči - 0:1. Ve 40. minutě mohl přidat pojistku Švadlenka, který však po Tyšerově centru nevyužil chybného vyběhnutí brankáře. Do kabin tak šli o gól veselejší hosté.

Pakliže v prvním poločase byla občas k vidění kombinace a několik zajímavých akcí, ve druhé půli šlo o nakopávanou a boj o každý metr hřiště. Podolští se nikam nehnali a vyčkávali, co domácí vymyslí. Ti spoléhali na dlouhé míče za obranu, ovšem do větší šance se nedostali. Až v 65. minutě utekl Hrstka, jehož zakončení stačila obrana na poslední chvíli přibrzdit a Dastych měl snadnou práci. V 69. minutě přišla ještě větší možnost domácích - trestný kop z 18 metrů mířil do šibenice, ale k tyči se s dobrou předtuchou stáhl Radovnický a dokázal prudkou střelu na brankové čáře vyhlavičkovat! Následně přišly dva sporné momenty, při kterých si zjednal respekt rozhodčí Procházka - nejprve se domácí dožadovali penalty po nastřelené ruce na hranici vápna, o minutu později na druhé straně zase chtěli penaltu hosté, když Švadlenka přešel přes tři hráče a při zakončení ho na hranici faulu zastavila domácí obrana. Oba momenty byly vzhledem k pravidlům a zavedenému metru posouzeny správně, i když vyvolaly na obou stranách velké emoce. Liblice vrhly všechny síly do útoku a nebyly daleko od vyrovnání - v 80. minutě se dostal k centru za obranu Nouzák, ale Dastych dobře vyběhl a výsledná střela šla nakonec vedle. V 86. minutě přišlo rozhodnutí - Weinlich vyvezl míč, poslal do brejku Švadlenku, ten byl u míče dříve než vyběhnuvší Hrdinka, udělal kličku i vracejícímu se obránci a do prázdné brány rozhodl o třech bodech pro Kobylky. V 88. minutě mohli domácí ještě zápas zdramatizovat, když se po chybě obrany zjevil sám na malém vápně Nouzák, ale vysoko přestřelil. Ke konci se ještě trochu přiostřilo, když musel po likvidačním zákroku střídat zraněný Jansa, ale skóre už se nezměnilo, a tak Kobylky mohly se svými fanoušky oslavit vítězství.

Podolští jsou na vítězné vlně a užívají si už čtvrté vítězství v řadě! Základem úspěchu je dobrá defenziva v čele s brankářem Dastychem, který si připsal na jaře už třetí čisté konto - i když nutno dodat, že v Liblicích bylo potřeba i štěstí při gólových šancích domácích. Ofenziva zase skvěle pracuje v čele s gólovou dvojicí Štoček - Švadlenka, kteří zařídili svými góly už čtyři jarní vítězství. V dalším kole se hraje na domácí půdě, do Bílého Podolí přijedou Milovice. Zápas začíná v sobotu od 13 hodin.

Branky: 32. Štoček, 86. Švadlenka.

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Kupka, Šálený, Jansa (88. Dvořák) - Tyšer, Kubát, Štoček ml., Radovnický, Weinlich - Tomáš Švadlenka.

Sestava Liblice: Hrdinka - Kliment, Bahr, Doležal, Vosecký, Hejda, Kadeřábek, Pačes, Vostrovský, Hrstka, Dukay. Střídali: Nouzák, Nývlt.

Rozhodčí: Procházka Václav - Kuba Michal, Šebela Jiří. Delegát: Hřebík Luboš.

Zpět